Obrenovac, 29.11.2021

VEČITA DILEMA VOZAČA


Izvor: Espreso/Novosti/Lokalne novine | Obrenovac, 03.11.2021.
Da li je bolji manuelni ili automatski menjač?

Foto:Profimedia


Manuelni ili automatski menjač — večita dilema, ali i tačka sporenja među vozačima. Automatici se predstavljaju kao budućnost i sve je manje modela u ponudi sa manuelnim menjačima kojih se, međutim, vozači ne odriču.

Čak 40 odsto vozača i dalje preferira vozila sa ručnim menjačima, dok 46 procenata bira automatike, pokazalo je istraživanje koje je sproveo „Autoskaut24“.

Taj najveći evropski sajt za prodaju polovnih vozila, u saradnji sa institutom za istraživanje tržišta „Inofaktom“, sproveo je anketu među 1.000 vlasnika automobila o njihovim željama.

U analizi rezultata ovog istraživanja navodi se da je za one koji preferiraju manuelne menjače glavni fokus na zabavi u vožnji.

Zagovornici automatika pre svega cene udobnost vožnje koja dolazi sa njim. I dok se mlađi vozači i muškarci odlučuju za automatike, žene i stariji ljudi radije voze automobile sa ručnima menjačima, pokazala je anketa.

Tu je i 14 odsto vozača koji se nisu opredelili koja vrsta menjača im je draža, već im je svejedno koji će koristiti, preneo je portal „Revijahak“.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE