Obrenovac, 17.05.2021

VELIKI NOVAC OBEZBE─ÉEN IZ BUD┼ŻETA


Izvor: Alo.rs/N.I./Lokalne novine | Obrenovac, 24.02.2021.
Ako spadate u ovu grupu odmah se prijavite

Foto:Shutterstock


Fond za inovacionu delatnost (FID) raspisao je javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava za razvoj inovativnih proizvoda, usluga i tehnologija u okviru Programa ranog razvoja i Programa saradnje nauke i privrede....

Javni poziv je otvoren do 29. aprila, a prijave projekata iz svih oblasti nauke i tehnologije i industrijskog sektora se podnose putem portala FID, navedeno je u saopštenju.

Ukupno šest miliona evra za sprovo─Ĺenje javnog poziva obezbe─Ĺeno je iz bud┼żeta Republike Srbije, sa razdela Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Program ranog razvoja namenjen je mladim preduze─çima koja razvijaju tehnološku inovaciju za kojom postoji potreba na tr┼żištu, pojedina─Źno po projektu dodeljuje se do 80.000 evra, a FID finansira maksimalno 70 odsto opravdanih troškova projekta.

Kroz Program saradnje nauke i privrede dodeljuje se finansijska podrška do 300.000 evra po projektu konzorcijuma koji je sa─Źinjen od najmanje jednog privatnog mikro, malog ili srednjeg preduze─ça osnovanog u Srbiji i jedne javne nau─Źno-istra┼żiva─Źke organizacije u ve─çinskom dr┼żavnom vlasništvu, akreditovane u Srbiji.

Podrška omogu─çava konzorcijumima da realizuju zajedni─Źke projekte kako bi stvorili proizvode, usluge, tehnologije i tehnološke procese visoke vrednosti kroz primenjeno istra┼żivanje i razvoj, navedeno je u saopštenju, a FID pokriva 70 odsto troškova projekata mikro i malih, odnsno 60 odsto troškova projekata srednjih preduze─ça.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE