Obrenovac, 04.07.2022

NASTAVLJA SE ŠIRENJE VODOVODNE MREŽE NA TERITORIJI GO OBRENOVAC


Izvor: GO Obrenovac | Obrenovac, 21.03.2022.
Iz Javnog komunalnog preduzeća ”Vodovod i kanalizacija” poručuju, da je projekat izgradnje vodovodne mreže u Trstenici i Broviću drugi po redu projekat koji je finansiran sredstvima Direkcije za izgradnju Beograda.

Foto:GO Obrenovac
U toku je rekonstrukcija postojeće i izgradnja nove vodovodne mreže na području mesne zajednice Veliko Polje, što će rešiti višedecenijski problem vodosnabdevanja u ovom delu opštine Obrenovac. Uporedo, obavljaju se radovi na izgradnji vodovodne mreže na teritorijama mesnih zajednica Trstenica i Brović.

Predsednik Saveta mesne zajednice Veliko Polje Goran Marković ovom prilikom naveo je problem vodosnabdevanja, kao najveći svakodnevni izazoz građana ovog dela opštine.

– Nakon majskih poplava 2014. godine i plavljenja velikog broja bunara u Velikom Polju, voda je postala neispravna hemijski, ali i bakteriološki. U saradnji sa Gradskom opštinom Obrenovac i Javnim komunalnim preduzećem ”Vodovod i kanalizacija” ovaj problem rešavali smo dostavljanjem vode cisternama, međutim konačno problem će biti rešen, obezbeđivanjem priključaka na sistem vodosnabdevanja – rekao je Marković.

U mesnoj zajednici Veliko Polje ovim projektom planirana je izgradnja vodovodne mreže u dužini od 10,5 kilometara, a postavljen rok za izvođenje radova je 100 dana.Iz Javnog komunalnog preduzeća ”Vodovod i kanalizacija” poručuju, da je projekat izgradnje vodovodne mreže u Trstenici i Broviću drugi po redu projekat koji je finansiran sredstvima Direkcije za izgardnju Beograda.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković najavio je radove na izgradnji vodovodne mreže u mesnim zajednicama Dren, Orašac i Ljubinić, nakon čega će opština Obrenovac imati u potpunosti izgrađenu komunalnu infrastrukturu. – Ovo je program koji smo započeli pre 10 godina i izuzetno sam zadovoljan što ćemo moći da pružimo zdravu, pitku vodu i tu vrstu sigurnosti svim stanovnicima sela Trstenica – poručio je Čučković.

Odbornik u Skupštini opštine Obrenovac Dane Živanović posebno je istakao, da meštani Trstenice pored problema sa kvalitetom vode, imaju i probleme sa nedovoljnom količinom vode.

– Trudimo se da rešimo sve infrastrukturne probleme sela, a među njima su i asfaltiranje koje se obavlja u okviru akcije ”Asfalt do svake kuće”. Takođe, pre nekoliko dana, uvedena je i nova linija gradskog prevoza – rekao je Živanović.

Na teritoriji mesne zajednice Trstenica, projektom je planirana izgradnja vodovodne mreže u dužini od 8,5 kilometara, dok će na području mesne zajednice Brović biti izgrađena mreža vodosnabdevanja u dužini od 13,5 kilometara. Rok za izvođenje radova je 150 dana.

Direktor Javnog komunalnog preduzeća ”Vodovod i kanalizacija” Branko Matić naglasio je, da ukoliko bude bilo potrebe za izgradnjom dodatnih sekundara u mesnoj zajednici Trstenica, u tom slučaju, radove će samostalno izvoditi ovo preduzeće.Vrednost investicije u Velikom Polju iznosi 49 miliona dinara, dok vrednost realizacije projekta u Broviću i Trstenici iznosi 70 miliona dinara. Ovoga puta, preko milion evra je Grad Beograd, odnosno Gradska opština Obrenovac, izdvojila za vodosnabdevanje u Obrenovcu – rekao je Matić i zaključio da se ovim radovima privodi kraju izgradnja vodovodne mreže na području opštine Obrenovac.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE