Obrenovac, 02.07.2022

VOZAČI OVO MORAJU DA ZNAJU


Izvor: Kurir.rs/S.T./Lokalne novine | Obrenovac, 30.04.2022.
Ako ovo uradite više puta, MOGU DA VAS POŠALJU NA OBAVEZNO LEČENJE

Foto:Automobili/Ilustracija


Ukoliko neko za volan stalno seda pijan ili drogiran, postoji tačka zakona koja može da ga kazni i to obaveznim lečenjem

U poslednje vreme svedoci smo čestih akcija saobraćajne policije koje mahom hvataju bahate vozače, i to mahom one pod dejstvom alkohola i narkotika.

Nekada pišu kaznu, nekada vode na trežnjenje, a sve zavisi od samog vozača i stanja u kom je on.

Ipak, ukoliko neko za volan stalno seda pijan ili drogiran, postoji tačka zakona koja može da ga kazni i to obaveznim lečenjem.

Naime, Damir Okanović objavio je na Tviteru da postoji "alat" koji prekršajni sud ima na raspolaganju, i koji bi po njegovom mišljenju trebalo razmotriti kada neko više puta bude uhvaćen u vožnji u alkoholisanom stanju ili pod dejstvom psihoativnih supstanci.

Naime, Zakon o prekršajima članom 59 predviđa obavezno lečenje zavisnika od alkohola i psihoaktivnih supstanci osobi koja je učinilo prekršaj usled zavisnosti od stalne upotrebe alkohola ili psihoaktivnih supstanci i kod koga postoji opasnost da će usled ove zavisnosti i dalje da čini prekršaje.

Sa ovime su mnogi saglasni.

- I da se konačno shvati da vozačka dozvola nije pravo, već privilegija. Nije svako za volan - jedan je od brojnih komentara na ovo.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE