Obrenovac, 21.02.2024

VAŽNO! PROVERA USLOVA ZA ČUVANJE ORUŽJA, KAZNE ĆE BITI RIGOROZNE


Izvor: Kurir.rs/FoNet/Lokalne novine | Obrenovac, 15.05.2023.
Kada vlasnik dobije dozvolu, on mora da ispuni JOŠ JEDNU STAVKU

Foto:MUP, Shutterstock, Ilustracija


Policija će proveravati da li vlasnik ima uslove za čuvanje oružja, a kazne će biti rigorozne, izjavila je danas Bojana Otović Pjanović iz Službe Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) za suzbijanje kriminala.

Ona je objasnila da prilikom dobijanja dozvole za oružje, vlasnik mora da ispuni i prostorno-tehničke uslove za čuvanje oružja - da ima sef pod ključem ili na šifru.

"Mi ćemo po adresi proveravati da li postoje uslovi za čuvanje i ako oni nisu ispunjeni oružje će biti oduzimano i kazne će biti rigorozne", rekla je Bojana Otović Pjanović za RTS.

Prema njenim rečuma, MUP će uložiti dodatne napore da se smanji unos nelegalnog oružja u Srbiju.

Kada je reč o boravku dece u streljanama, rekla je da smo imali odlične zakonske procedure, a sada kada se rade dopune zakone, sagledavaju se i predlozi civilnog sektora.

Bojana Otović Pjanović je kazala da će biti kontrole apsolutno svih streljana i da će se napraviti propisi, zabrana ulaska maloletnim licima u streljane, kao i obučavanje maloletnika da rukuju oružjem.

Istakla je da će biti posebno krivično delo za osobu koje omogućava maloletniku da dođe u posed oružja ili ga obučava, a da će bilo ko moći da prijavi policiji ukoliko vidi dete od 10 godina u streljani.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE