Obrenovac, 10.05.2021

VOZAČI, OVAJ PREKRŠAJ VAS VODI PRAVO U PRITVOR


Izvor: Kurir.rs/RTS/Lokalne novine | Obrenovac, 15.04.2021.
Dovoljan je samo otisak prsta da vam pišu kaznu, može vas koštati MILIONE dinara

Foto:Ilustracija/Foto V. Danilov


Saobraćajna policija isključila je proteklog vikenda oko 150 vozača zbog vožnje u alkoholisanom stanju, tačnije izmereno im je više od dva promila alkohola u krvi.

Svakog vikenda za po 10 procenata povećava se broj onih koji voze pod dejstvom alkohola iako su velika opasnost i za svoj i za tuđe živote.

- Ukoliko skrivite saobraćajnu nesreću pod dejstvom alkohola, platićete svu štetu nastalu udesom, a ona se često meri milionima dinara - rekao je Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja.

Policija će i ove nedelje, naročito posle otvaranja tržnih centara, proveravati da li se vozi pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci. Kazna za više od dva promila alkohola vodi vas direktno u pritvor i gubite 12 poena.

Ovih dana nabavljeno je i pedeset novih vozila koja su u stanju da po otisku prsta provere vaš identitet tako da ne možete da izbegnete kaznu i ako tvrdite da nemate dokumenta.

- U vozilu postoji čitač biometrijskih dokumenata i to se odnosi na proveru identiteta lica odnosno na proveru vozila - kaže Boban Milinković iz MUP-a Srbije.

Iz MUP-a mole vozače da zbog sebe, ali i bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, za volan sedaju odmorni, ne voze brzo i obavezno bez kapi alkohola.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE