Obrenovac, 25.05.2022

DANAS VEOMA TOPLO, DO 36 STEPENI


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 28.07.2019.
Uveče lokalni pljuskovi i grmljavina

Foto:N.Mihajlović/RAS Srbija
U Srbiji se i danas očekuju visoke temperature koje će dostizati 36 podeljak, zbog čega je na snazi narandžasti meteo alarm, kaže meteorolog Nedeljko Todorović.

Dodaje da se u nedelju uveče očekuje pad temperature i promena vremena praćena lokalnim pljuskovima i grmljavinom, a u pojedinim krajevima i gradom.

Todorović je za Tanjug rekao da je Srbija ovog vikenda "na periferiji" toplog talasa, koji je protekle sedmice pogodio zapadnu Evropu gde su zabeležene rekordno visoke temperature, ali da u našoj zemlji živa neće dostići 40 podeljak. Kako kaže, za nedelju je prognozirano 36 stepeni i to u južnim, centralnim i istočnim krajevima žemlje.

- Ipak, u većini krajeva maksimalna dnevna temperatura biće oko 34 i 35 stepeni. Promena vremena očekuje u poslepodnevnim satima, odnosno, u noći između nedelje i ponedeljka - naveo je Todorović.

Prema njegovim rečima, zahlađenje koje stiže iz zapadne Evrope, gde je temperatura već pala za desetak stepeni, u Srbiji će večeras usloviti lokalnu pojavu pljuskova i grmljavine, a ponegde i vremenske nepogode: "Jači pljuskovi i grad mogući su u zapadnoj, jugozapadnoj i delovima centralne Srbije, a u ponedeljak pre podne i na istoku zemlje".

To će, kako kaže, usloviti pad temperature koja će tokom naredne sedmice biti niža za oko pet ili šest stepeni u odnosu na vikend.

Todorović je naveo da će se posle kratkih lokalnih pljuskova, nastaviti sušni i topao period sa maksimalnim temperaturama oko proseka za ovo doba godine: "Prosečna vrednost za kraj jula i početak avgusta je oko 28 stepeni, to znači da će biti ta temperatura ili za stepen-dva viša".

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE