Obrenovac, 14.06.2024

VERIJE SE DA OVAJ NEOBIČNI KUĆNI LJUBIMAC DONOSI NOVAC


Izvor: Kurir.rs/RINA/Lokalne novine | Obrenovac, 22.02.2023.
Milentije privlači pažnju svih koji kroče u kuću Jovanovića!

Foto:RINA


Iako se kao kućni ljubimci u domovima širom Srbije mogu videti psi i mačke, sve je više i onih neobičnih poput zmija, hrčka i miševa. Međutim, retko ko da se usudio da drži pravu pravcatu žabu, tačnje žapca.

Jovanovići iz sela Zagorica kod Topole ipak su se odlučili za ovu malu životinjcu koja budi interesovanje svih koji kroče u njihovu kuću.

- Naš Milentije je veoma čudan, ko god ga vidi postavi nam hiljadu pitanja i za ovih nekoliko godina pokupio je mnogo simpatija. Slučajno smo ga kupili u pet šopu pre šest godina jer je i nama privukao pažnju njegovim čudnim izgledom.

On je jedinstven, bar ovde kod nas niko ništa slično nije video. Nema pigment kao što inače imaju žabe, zbog toga su mu oči još više došle do izražaja“, rekao je Dragan Jovanović.

Milentije voli društvo, ali još uvek vodi samački život. Zbog toga njegovi vlasnici planiraju da mu uskoro obezbede adekvatnu pratilju.

- Kad smo ga doneli delovao je nekako pogubljeno, ali brzo smo se sprijateljili. Obožava da se hrani insektima, a osnovna hrana mu je slična onoj hrani za ribice. Do sada nije naišao na žabicu koja bi mu osvojila srce, ali se nadamo da će biti prilike s proleća“, kaže Dragan.

U većini slučajeva žabe se neretko drže u kući, ali kao figurice jer se po Feng šuiju veruje da one donose novac i berićet. Jovanovići su se izgleda ipak odlučili za malo drugačiju, življu i skakutaviju varijantu.

 

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE