Obrenovac, 04.07.2022

VLADA SRBIJE DONELA ODLUKU


Izvor: Kurir.rs/Blic/Lokalne novine | Obrenovac, 30.12.2021.
Struja za privredu neće poskupeti do kraja grejne sezone

Foto:Dado Đilas


Vlada Srbije donela je odluku da struja za privredu neće poskupeti, saznaje Blic. Nezvanično, ova mera će potrajati do kraja grejne sezone.

Na sednici je usvojen zaključak kojim se preporučuje JP EPS da sa kupcima električne energije na komercijalnom tržištu, ugovore o snabdevanju električnom energijom za snabdevanje zaključuje po jedinstvenoj ceni od 75 evra/MWh bez PDV za period snabdevanja do 30. juna 2022. godine.

Takođe, preporučeno je da sa kupcima električne energije na komercijalnom tržištu koji imaju zaključene ugovore a kojima je ugovorena cena više od navedene cene ponude izmenu ugovora u pogledu cene i perioda važenja sa periodom važenja od 1. januara 2022. godine. Ukoliko kupcima električne energije na komercijalnom tržištu ugovor ističe u periodu do 30 juna, preporučeno je JP EPS da te ugovore zaključuje po jedinstvenoj ceno od 75 evra/MWh bez PDV za period snabdevanja do 30. juna.

Pored toga usvojen je zaključak u vezi s rezervnim snabdevanjem kojim je preporučeno JP EPS da krajnjim kupcima električne energije koji nemaju pravo na garantovano snabdevanje, da rezervno snabdevanje nakon 1. januara 2022. godine obavlja po ceni od 97,50 EUR/MWh, bez PDV.

Pored toga usvojen je zaključak koji se odnosi na Odbrambenu industriju Srbije. Preporučeno je Javnom preduzeću „Elektroprivreda Srbije”, Beograd da kupcima električne energije - pravnim licima koja su nosioci odbrambenih tehnologija i članovi grupacije Odbrambena industrija Srbije ponudi zaključenje ugovora o snabdevanju po jedinstvenoj ceni električne energije od 68 evra/MWh bez PDV za period snabdevanja od 1. januara do 30. juna 2022. godine.

Takođe, preporučeno je Javnom preduzeću „Elektroprivreda Srbije”, Beograd da kupcima električne energije - pravnim licima koja su nosioci bazičnih tehnologija i članovi grupacije Odbrambena industrija Srbije ponudi zaključenje ugovora o snabdevanju po jedinstvenoj ceni električne energije od 68 evra/MWh bez PDV za period snabdevanja od 1. januara do 30. juna 2022. godine.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE