Obrenovac, 18.06.2021

VAKCINACIJA PITANJE OPSTANKA I RAZVOJA SRBIJE (VIDEO)


Izvor: obrenovac.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 07.05.2021.
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obišao mobilni punkt za vakcinaciju u mesnoj zajednici Zvečka

Foto:lokalenovine.rs


Danas je sproveden proces imunizacije u mesnoj zajednici Zvečka. Građani koji su želeli da se vakcinišu, mogli su to da učine bez prethodnog zakazivanja, dolaskom na mobilni vakcinalni punkt u ovoj mesnoj zajednici. Punkt za vakcinaciju građana u Zvečkoj, danas su posetili predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, ministar zdravlja Zlatibor Lončar, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković i v.d. direktora ”Elektroprivrede Srbije” Milorad Grčić.

Vučić je prilikom obilaska mobilnog punkta za vakcinaciju u mesnoj zajednici Zvečka poručio građanima, da se vakcinišu u što većem broju, kako bi pružili doprinos očuvanju zdravlja i povratku socijalnog života.

On je istakao, da je važno da pre svih izađemo iz korone, kako bismo mogli da se posvetimo radu, poslu i životu, te da bismo stigli da uradimo sve ono što nismo do sada uradili.

Vučić je naglasio važnost mobilnih punktova, jer kako kaže oni bi trebalo da pomognu građanima da se lakše i što je moguće brže vakcinišu.

– Ljudi se često pitaju zašto je to sve važno za nas, zašto preterujemo i insistiramo da se vakcinišemo. Insistiramo zbog zdravlja svakog našeg čoveka, naših života – objasnio je Vučić.

Takođe, on je na kraju zamolio građane da red za čekanje na vakcinaciju bude veći i podsetio da je on primio vakcinu kineskog proizvođača, te da nije imao kontraindikacije i da se zbog same imunizacije oseća sigurnije i slobodnije i samim tim spremnijim da planira budućnost.

Diretkor Doma zdravlja Obrenovac Obrad Isailović izneo je podatke o primetnom porastu motivacije kod građana u proteklih nekoliko dana, kada je u pitanju proces imunizacije.

– Do jučerašnjeg dana, u proseku na dnevnom nivou bez prethodnog zakazivanja, na vakcinaciju dolazilo je oko 100 građana, međutim već tokom jučerašnjeg dana procesu imunizacije pristupilo je oko 280 građana opštine Obrenovac. Danas su građani motivisani dodatno i dolaskom predsednika Vučića, kao i najavama da će svaki vakcinisan građanin biti dodatno stimulisan sa 3.000 dinara.

Čučković je pozvao sve građane koji žele da se vakcinišu, da iskoriste mogućnost i dođu na neki od raspoloživih vakcinalnih punktova širom opštine Obrenovac, kao i u prostorije Doma zdravlja, gde se redovno obavlja proces imunizacije.

– S obzirom da nam je do postizanja kolektivnog imuniteta potrebno još oko 8.000 doza vakcina za sve Obrenovčane, pozvao bih građane koji žele da se vakcinišu, da to učine u nekoj od 10 ambulanti u seosim mesnim zajednicama ili u Domu zdravlja Obrenovac, kao i na gradskom trgu. Ukoliko neko ima problem sa kretanjem, može pozvati broj telefona 011/8726412, nakon čega će ekipe kućne nege doći do građana i izvršiti imunizaciju – rekao je Čučković i zaključio da je glavni cilj imunizacije upravo vraćanje života i normalnog socijalnog funkcionisanja.

On je poručio građanima koji imaju sve uslove da prime vakcinu, da to učine i na taj način pomognu društveni oporavak.

– Maj je upravo vreme kada bismo mogli uspešno okončati proces imunizacije građana, te je važno da svi koji su zdravi, radno sposobni, da prime vakcine, da to učine zbog svoje dece koja ne smeju da pristupe procesu imunizacije, kao i zbog svih onih kojima se zbog nekih specifičnih oboljenja ne preporučuje da prime vakcinu – poručio je Čučković i pozvao građane Obrenovca na odgovornost, kako se ne bi ponavljale situacije u kojima značajan broj oboleli od kovida dolazi iz opštine Obrenovac.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE