Obrenovac, 06.05.2021

VA┼ŻNA VEST ZA PORODILJE


Izvor: Espreso.rs/Tanjug/Lokalne novine | Obrenovac, 02.01.2020.
Ovo su izmene, kona─Źno DOBRE VESTI

Foto:Profimedia


Beogradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljevi─ç izjavila je da je od 1. januara 2021. godine, uve─çan iznos nov─Źanog davanja za nezaposlene porodilje koji ─çe ubudu─çe iznositi 30.000 dinara.

Stanisavljevi─çeva je podsetila da je do sada Grad Beograd za nezaposlene porodilje za svako dete izdvajao po 25.000 dinara.

"Nastavljamo sa odgovornom socijalnom politikom, a posebnu pa┼żnju posve─çujemo porodiljama, socijalno ugro┼żenim porodicama, deci i starijim licima. Na sve na─Źine se trudimo da im pomognemo i proširimo obim prava koja u┼żivaju", istakla je Stanisavljevi─çeva, prenosi Sekretarijat za informisanje.

Ona je ukazala da je Grad Beograd finansijski stabilizovan.

"┼Żelim da istaknem da se sva prava koja naši gra─Ĺani ostvaruju ispla─çuju bez dana kašnjenja i da nema kašnjenja u isplatama nov─Źanog davanja porodiljama, zaklju─Źila je gradska sekretarka.

Iz Sekretarijata za socijalnu zaštitu Grada Beograda saopštili su da porodilje u Beogradu imaju pravo na jednokratno nov─Źano davanje koje ostvaruje svaka porodilja u iznosu od 10.000 dinara, kao i pravo na jednokratno nov─Źano davanje nezaposlenim porodiljima u iznosu od 25.000 dinara, a od danas 30.000 dinara.

Tako─Ĺe, pravo na jednokratno nov─Źano davanje imaju porodilje za prvoro─Ĺeno dete u iznosu od 10.000 dinara, za drugoro─Ĺeno dete u iznosu od 20.000 dinara, za tre─çero─Ĺeno dete u iznosu od 30.000 dinara i pravo na nov─Źano davanje porodiljima za blizance u iznosu od 25.000 dinara po detetu, navodi se u saopštenju.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE