Obrenovac, 07.05.2021

VAŽNA VEST ZA VLASNIKE POLOVNJAKA


Izvor: Kurir.rs/Telegraf/Lokalne novine | Obrenovac, 28.01.2021.
Rešen problem registracije spornih vozila iz inostranstva

Foto:Shutterstock


Novim izmenama i dopunama Pravilnika o utiskivanju identifikacionih oznaka konačno je dozvoljeno ukucavanje brojeva motora za polovne automobile uvezene iz inostranstva.

Rešenje problema koji već više od godinu dana muči uvoznike i prodavce, ali i vlasnike polovnih automobila uvezenih iz inostranstva je izgleda stiglo.

Najnovijim izmenama i dopunama Pravilnika o utiskivanju identifikacionih oznaka, objavljenim u Službenom glasniku od 22. januara, konačno će biti omogućena registracija hiljadama polovnih automobila iz uvoza.

Primena novih propisa, koji počinju da važe od 30. januara, omogućiće registrovanje velikog broja vozila koja zbog izbledelih i zarđalih, odnosno nečitljivih brojeva motora nisu mogla da budu registrovana i koja zbog toga više od godinu stoje na parkinzima i auto-placevima iako su potpuno ispravna.

Poslednjim izmenama propisa predviđena je nova jednostavnija procedura naknadnog utiskivanja identifikacionih oznaka motora (tzv. PUS-ovanje) za vozila koja se u Srbiju uvoze ili su već uvezena kao korišćena, čime bi ovaj problem konačno trebalo da bude trajno rešen.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE