Obrenovac, 25.05.2022

Zabran dobija novu pešačku i biciklističku stazu (VIDEO)


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 18.06.2019.
U Zabranu su započeti radovi na izgradnji biciklističko-pešačkih staza

Foto:lokalnenovine.rs
Plan je da se izgrade dve odvojene staze u dužini do 1650 metara, pri čemu će jedna biti rezervisana samo za bicikliste, a druga za pešake.

"U planu nam je da izgradimo 18 kilometara koji će biti završeni u naredne dve do tri godine. U Zabranu ćemo imati staze i sa leve i sa desne strane puta od izlaska pešačke staze na ulasku u Zabran do dolme. Leva strana iz pravca Obrenovca je deo biciklističke staze dužine 1650 metara, širine 2 metra, dok će sa desne strane biti urađena pešačka staza širine 1,5 metar za pešake. Ovo se razlikuje u odnosu na sve naše dosadašnje radove, jer smo želeli da bezbednost sugrađana bude što veća", rekao je Milan Marošanin, direktor Javnog preduzeća za izgradnju Obrenovca.

On je dodao da ukupna vrednost investicije iznosi 14.850.000 dinara, kao i da se očekuje da će radovi biti završeni do kraja avgusta.

Radove je obišao i predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković i tom prilikom radnicima poželeo srećan rad.

Mirko Vranešević, predsednik Komisije za bezbednost u saobraćaju Gradske opštine Obrenovac, podsetio je da su duž Zabranskog puta postavljeni znaci za zonu izuzetno usporenog saobraćaja. On napominje da je važno da se svi vozači toga pridržavaju, jer u Zabran dolazi veliki broj pešaka, biciklista i rekreativaca.

Direktor Javnog preduzeća za zaštitu i unapređenje životne sredine izrazio je zadovoljstvo povodom upotpunjavanja ambijentalne celine Zabrana.

"Imaćemo jedan, tako reći, prsten oko Zabrana koji će unaprediti bavljenje sportom na ovom prostoru. Kada budemo izgradili i novi prelaz preko kanala, za šta uskoro treba da dobijemo izvođača, imaćemo zaokruženu priču što se tiče sportsko rekreativnog života u Zabranu", kazao je Andrić.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE