Obrenovac, 04.12.2021

ZA ČISTU ŽIVOTNU SREDINU


Izvor: obrenovac.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 02.11.2021.
Sprovedena akcija uklanjanja divlje deponije na teritoriji mesne zajednice Dren

Foto:obrenovac.rs


Na putu za Iverić, na prostoru mesne zajednice Dren, Savet za komunalni red u saradnji sa nadležnim službama Javog komunalnog preduzeća ”Obrenovac” sprovedena je aktivnosti uklanjanja divlje deponije nastale nepropisnim odlaganjem komunalnog otpada.

Član Veća opštine Obrenovac Ivan Stojić naglasio je, da će Gradska opština Obrenovac nastaviti sa akcijama uklanjanja divljih deponija budući da, kako kaže program rada opštine između ostalog podrazumeva i velika ulaganja u unapređenje i zaštitu životne sredine.

– Na ovom prostoru, komunalni otpad ne odlažu isključivo građani ove mesne zajednice, već i prolaznici koji dolaze sa različitih lokacija, te smatraju da je ovo deponija koju mogu svi iskoristiti – naveo je Stojić i dodao da ne bi trebalo ovakve pojave posmatrati kroz sredstva koja su uložena kako bi se iste uklonile, već kroz posledice koje one ostavljaju.

Divlja deponija na teritoriji mesne zajednice Dren opstaje već duže vreme. Naime, kako se ukloni, na istom mestu nakon kraćeg perioda, pojavi se novi komunalni otpad.

– S obzirom da je opština Obrenovac dobila komunalnu policiju, radiće se monitoring svih divljih deponija. To znači, da će ovu deponiju svakodnevno posećivati inspektori, a svako nepropisno odlaganje komunalnog otpada biće sankcionisano – istakao je Stojić.

On je podsetio na ”kabaste subote”, kada građani mogu odložiti kabasto smeće, koje će službe Javnog komunalnog preduzeća besplatno odnositi.

Predsednik Saveta mesne zajednice Dren Dragan Jovanović naglasio je, da je divlja deponija oštetila deo puta, koji predstavlja važan lokalni putni pravac kojim se kreću autobusi.

– Kako se vremenom sve više smeća odlagalo na ovom prostoru, došlo je i do značajnih oštećenja asfalta, što dalje ima za posledicu čest prekid saobraćaja – objasnio je Jovanović.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE