Obrenovac, 17.05.2021

ZASAĐENE NOVE SADNICE ŠIROM OBRENOVCA


Izvor: obrenovac.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 22.01.2021.
Rad na zaštiti i unapređenju životne sredine

Foto:lokalnenovine.rs


U sklopu akcije pošumljavanja koju sprovodi Javno preduzeće za zaštitu i unapređenje životne sredine opštine Obrenovac nove sadnice likvidambra, crvene šljive, liriodendrona, jasena i javora biće zasađene u dvorištu crkve Svetog velikomučenika Dimitrija u Ljubiniću. Sadnice jelki sa gradskog trga biće posađene na igralištu u naslju ”Ciglana”.

– Kao što smo i najavili već 31. decembra kada smo jelke postavili na gradski trg i tamo u jednom redukovanom broju organizovali kićenje jelki. Sada smo na lokaciji da tu akciju i završimo i te jelke zasadimo na igralištu u naselju ”Ciglana” koje je takođe otvoreno prošle godine. Na ovom prostoru će biti zasađeno 12 jelki. One će služiti da ovaj prostor ulepšaju i unaprede – rekao je direktor Javnog preduzeća za zaštitu i unapređenje životne sredine Svetozar Andrić.

– U sklopu naših aktivnosti su i akcije obeležavanja ekoloških datuma u cilju podizanja svesti kod građana o zaštiti životne sredine. Takođe smo crkvi u Ljubiniću donirali dvanaest novih sadnica, koje će biti posađene u dvorišu crkve.. Na taj način skrećemo pažnju građanima na važnost zaštite životne sredine i koliko je bitno zasaditi što više stabala – naglasio je Andrić i izrazio nadu da će na teritoriji Gradske opštine Obrenovac u budućnosti broj stabala biti jednak broju stanovnika.

– Zahvaljujući Javnom preduzeću za zaštitu životne sredine umesto starih četinara, koje smo nažalost iz bezbednosnih razloga morali da posečemo dobili smo nove sadnice koje će u najskorijem roku biti posađene u crkvenom dvorištu – izjavio je jerej Slađan Filipović, starešina crkve u Ljubiniću.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE