Obrenovac, 01.07.2022

VLADA SRBIJE USVOJILA ZAKLJU─îAK O CENI STRUJE


Izvor: Kurir.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 03.06.2022.
Evo ┼íta je predlo┼żila EPS-u dok kilovati na berzama DRASTI─îNO POSKUPLJUJU!

Foto:Shutterstock


Imaju─çi u vidu drasti─Źno poskupljenje elektri─Źne energije na berzama u poslednjih nekoliko meseci, Vlada Srbije je na sednici usvojila Zaklju─Źak kojim se Javnom preduze─çu "Elektroprivreda Srbije“ preporu─Źuje da se rezervno snabdevanje elektri─Źnom energijom krajnjih kupaca koji nemaju pravo na garantovano snabdevanje, u periodu od 1. jula do 31. avgusta 2022. godine obavlja po ceni od 97,50 evra/MWh bez PDV, a kako se ne bi ugrozilo poslovanje i privredni ambijent u Srbiji, saopšteno je iz Vlade Srbije.

- Tako─Ĺe, u cilju zaštite tr┼żišta, privrede i sigurnosti gra─Ĺana, Vlada Srbije donela je odluku da u istom periodu, od 1. jula do 31. avgusta 2022. godine, cena elektri─Źne energije kupcima na komercijalnom tr┼żištu bude 75 evra/MWh bez PDV - navedeno je u saopštenju.

Ovo zapravo zna─Źi da cene struje za privredu ne─çe biti menjane bar do kraja avgusta.

Ina─Źe, Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici i Fiskalnu strategiju za 2023. godinu sa projekcijama za 2024. i 2025. godinu, kojom se obezbe─Ĺuje ostvarivanje osnovnih ciljeva Vlade Srbije u definisanju ekonomske i fiskalne politike i uravnote┼żenje makroekonomske i fiskalne pozicije dr┼żave, a imaju─çi u vidu razmere zdravstvene i ekonomske krize izazvane koronavirusom u 2020. i 2021. godini.

Strategija predstavlja osnovni dokument vlade u pogledu utvr─Ĺivanja fiskalne pozicije zemlje i definiše projekcije celokupnog fiskalnog okvira u periodu 2023-2025. godine, odnosno ukupne prihode, rashode, deficit i javni dug sektora dr┼żave, navedeno je u saopštenju.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE