Obrenovac, 15.07.2024

ZA PENZIONERSKE KARTICE PRIJAVILO SE 430.000 LJUDI


Izvor: Kurir.rs/Beta/Lokalne novine | Obrenovac, 29.03.2023.
Važe na čitavoj teritoriji naše zemlje, a evo od čega zavisi popust

Foto:Facebook, PIO Fond, Shutterstock, Ilustracija


Za dobijanje penzionerske kartice, koja omogućava popuste i pogodnosti najstarijim građanima Srbije, do sada se prijavilo 430.000 ljudi, dok se oko 200 firmi iz cele Srbije u prvih nedelju dana od pokretanja akcije prijavilo za odobravanje popusta penzionerima, izjavio je danas u Nišu direktor Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Relja Ognjenović.

On je istakao da penzionerske kartice važe na čitavoj teritoriji naše zemlje, a visina popusta se razlikuje od kompanije do kompanije.

"Popuste koje firme odobravaju istaći ćemo na našem sajtu, a kasnije ćemo kroz aplikaciju obaveštavati penzionere o dodatnim popustima i akcijama koje su trenutno aktuelne", rekao je Ognjenović.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski izjavila je da među penzionerima u Nišu vlada veliko interesovanje za dobijanje kartice koja će im omogućiti popuste.

Ona je kazala da su se gradska preduzeća i ustanove odazvala pozivu grada za učešÄ‡e u akciji fonda, a kako je kazala, "dobro je odreagovao" i privatni sektor. Pozivu za odoravanje popusta penzionerima, u Nišu se do sada odazvalo petnaestak privatnih i gradskih preduzeća i ustanova.

Među onima koji su danas potpisali ugovore sa Republičkim fondom za penzijsko i invalidsko osiguranje o učešÄ‡u u akciji su i Apoteke Niš, Sportski centar "Čair", Simfonijski orkestar i Lutkarsko pozorište.

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje penzionerske kartice promovisao je akcijom na centralnom niškom trgu.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE