Obrenovac, 08.05.2021

ZAROBLJENI U BEDI


Izvor: nova.rs/Fonet/Lokalne novine | Obrenovac, 12.03.2021.
U Srbiji pola miliona siromašnih

Foto:Vesna Lali─ç/Nova.rs


U Srbiji oko pola miliona ljudi ┼żivi ispod linije siromaštva i mnogi od njih se oslanjaju na donacije hrane kao osnovni izvor ishrane, re─Źeno je na skupu CSR foruma.

Na skupu u sredu re─Źeno je da bi ukidanjem poreza na dodatu vrednost na donacije hrane moglo da se obezbedi 1,2 miliona dodatnih obroka godišnje za narodne kuhinje.

U okviru CSR foruma, koji je organizovao Forum za odgovorno poslovanje uz podršku Ameri─Źke agencije za me─Ĺunarodni razvoj (USAID), nagra─Ĺeno je 19 kompanija koje su pokazale izuzetnost u kontinuiranom doniranju hrane za najugro┼żenije stanovništvo, zna─Źajan doprinos borbi protiv siromaštva i doprinos ostvarivanju ciljeva odr┼żivog razvoja.

Najva┼żnija tema na koju se, zajedno sa partnerima iz poslovnog sektora, fokusira Koalicija za dobro─Źinstvo jeste stvaranje povoljnog okru┼żenja za donacije hrane.

Nagrade su dodeljene najva┼żnijim donatorima iz prehrambeno-prera─Ĺiva─Źkog i maloprodajnog sektora, me─Ĺu kojima su: Atlantik Grupa, Bambi, Koka-kola HBC Srbija, Delez Srbija, Delta holding sa ─Źlanicama Juhorom i Danubiusom, Gomeks, Imlek, Lidl Srbija, Najs fuds (Nice foods) d.o.o, Merkator-S, Metro Cash&aCarry, MK Group sa ─Źlanicama Carnex i PIK Be─Źej, Mlekara Šabac, Mleko produkt, Nelt, Nestle Adriatik, PepsiCo Zapadni Balkan, PerSumarketi i Vital a.d.

Nagrade su dodeljene i najva┼żnijim posrednicima u lancu donacija hrane – Crvenom krstu Srbije i Banci hrane, dok su „Tanjir po tanjir“ i Food Scale Hub nagra─Ĺeni za izuzetne tehnološke inovacije koje doprinose unapre─Ĺenju infrastrukture donacija hrane, navodi se u saopštenju.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE