Obrenovac, 17.05.2021

ZAVRŠNI RADOVI NA IZGRADNJI ŠKOLE U ZVEČKOJ


Izvor: Gradska opština Obrenovac | Obrenovac, 11.12.2020.
Vrednost celokupnog projekta je 1.300.000 eura, a prema rečima nadležnih očekuje se ubrzo okončanje svih građevinskih radova

Foto:Gradska opština Obrenovac
U toku su finalni radovi na izgradnji nove osnovne škole u mesnoj zajednici Zvečka. Vrednost celokupnog projekta je 1.300.000 eura, a prema rečima nadležnih očekuje se ubrzo okončanje svih građevinskih radova, te je sve izvesnije da će učenici sa teritorije ove mesne zajednice i iz drugih okolnih mesta moći da, već u drugom polugodištu ove školske godine, ukoliko epidemiološki uslovi budu dozvolili, zauzmu školske klupe u novoizgrađenom modernom objektu. Danas su radove obišli predstavnici opštine Obrenovac.


– Ovo je jedan od najlepših objekata koji dobija Obrenovac. Posebno nam je drago što je u mesnoj zajednici koja je seoskog tipa i ovo će sigurno biti jedna od najlepših seoskih škola u celoj Srbiji. Mi smo se borili između mnogih gradova i država u regionu i Evropska investiciona banka je odlučila da baš ovde investira novac u iznosu od 1.300.000 eura. Sledeće godine očekujem da će ova škola primiti sve mališane školskog uzrasta – izjavio je predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković i zahvalio se svim radnicima koji su i pored pandemije korona virusa vreme proveli na gradilištu.


– Zaista sva ova gradilišta u Obrenovcu su proizvod jedne požrtvovane aktivnosti svih ljudi koji su ovde, keramičara, zidara, tesara i svih onih koji su dali svoj doprinos za izgradnju ovako lepog objekta – rekao je Čučković.On je poručio da će nova škola biti opremljena najmodernijom opremom koja će biti na raspolaganju učenicima, koji će imati sve uslove kao i deca u najrazvijenijim državama.


– Završnica radova na novoj školi u Zvečkoj je radostan dan. Još dvadesetak dana je otalo da se završi deo fasade i podovi u samim učionicama. Potpuno je urađena fiskulturna sala, uspeli smo da zamenimo i stari kotao. Školsko dvorište će biti jedno od najlepših na teritoriji opštine Obrenovac. Lepa vest za mališane iz Zvečke i okolnih mesta je da će već u drugom polugodištu imati mogućnost da koriste nove objekte – istakao  je predsednik Komisije za obrazovanje opštine Obrenovac Dragan Blažić i dalje poručio da je po projektu predviđen i novi prostor i kabineti za nastavno osoblje.– Zahvaljujući ministarstvu, budžetu iz kojeg je obezbeđen novac i svima koji izvode radove do 27. januara ovde će biti svi oni koji treba da pohađaju školu. Zvečka će zajedno sa novom kanalizacijom, novom infrastrukturom i novom školom napokon postati deo Obrenovca – zaključio je Blažić.


– Došlo je do realizacije projekta izgradnje nove škole u Zvečkoj. Rekonstruisana je stara zgrada zajedno sa učionicama i fiskulturnom salom, čime su stvoreni uslovi da se neometano obavlja nastava i van nastavne aktivnosti. Ono što nam je bitno je da smo u kontaktu sa ministarstvom koje je obezbedilo novac za završetak radova- izjavio je član Veća opštine Obrenovac Novica Filipovac i izrazio nadu da će već u drugom polugodištu učenici pohađati novu školu.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE