Obrenovac, 17.05.2021

ZVU─îI NEMOGU─ćE


Izvor: Alo.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 13.04.2021.
Pandemija je donela i neke dobre promene

Foto:Filip Moris Srbija


Nemogu─çe je postalo mogu─çe, a nova realnost uveliko naša nova normalnost. Tako bismo ukratko opisali period od prvog „zaklju─Źavanja“ do danas. Ili još kra─çe – sve to nam je donela pandemija.

A kako su se novi, neo─Źekivani, uslovi ┼żivota odrazili na našu svakodnevicu? Tako što smo mnogo toga preko no─çi promenili. Dobra okolnost je što su velike mogu─çnosti da promene postanu ujedno i naše nove dobre navike.

M-bankarstvo

Jedna od njih je sve ve─çi broj korisnika m-banking usluga. Banke su dodatno ubrzale svoj proces digitalizacije, a ujedno ga i prilagodile tako da je mobilno i elektronsko bankarstvo pogodno i za kategorije korisnika koji nisu uvek vi─Źni novim tehnologijama.To je uslovilo manje gu┼żve u bankama, pla─çanje ra─Źuna u tek nekoliko klikova preko telefona i veliku uštedu vremena.

Unapre─Ĺeno virtuelno korisni─Źko iskustvo

Da je u vremenima kada se preporu─Źuje fizi─Źka distanca va┼żno odr┼żavati kontakt "jedan na jedan" pokazuju i brojne kompanije koji su dodatno unapredile pristup ka svojim korisnicima. Sada je ve─ç jasno da online kupovina, gde mo┼żete da vidite osnovne informacije o proizvodima, više nije dovoljna. Korisnik tra┼żi personalizovani pristup. I nakon što su to omogu─çile banke i mobilni operateri, sve više virtuelnih „sagovornika“ vi─Ĺamo i u drugim delatnostima.

Jedan takav primer je IQOS Virtual Store kompanije Filip Moris. Ovaj online prostor u kojem se sve odvija u realnom vremenu funkcioniše tako što dobijete svog li─Źnog IQOS eksperta ─Źiji je zadatak da punoletnim korisnicima detaljno objasni sve o ovoj boljoj alternativi nastavku pušenja, da vas posavetuje kako se pravilno koriste ovakvi proizvodi ili da, za vas, naru─Źi baš jedan takav. Baš kao da ste pošli do prodajne zone i saznali sve tokom svoje kupovine i podrške.

Virtuelni let

Virtuelno odlazimo u kupovine, ali i na putovanja koja su nam i dalje poprili─Źno ograni─Źena. Ipak, dok iš─Źekujemo pravo pakovanje kofera, mo┼żemo i virtuelno da posetimo neke svetske destinacije.

Ubrzani napredak tehnologije omogu─çio nam je posete svetskim muzejima, galerijama i kulturnim spomenicima. Dobili smo mogu─çnost da iz svog doma obi─Ĺemo daleke destinacije kroz snimke dronovima, 3D projekcije i to bez ─Źekanja u redovima. Istini za volju, ništa ne mo┼że zameniti do┼żivljaj kada ispred sebe vidimo Mikelan─Ĺelovog Davida, Da Vin─Źijevu Mona Lizu ili kora─Źamo ka Koloseumu ili Ajfelovom tornju, ali ih je tehnologija ipak u─Źinila bli┼żim, a nas ujedno i informisanijim.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE