Obrenovac, 13.06.2021

ZAŠTITA ŽIVOTNE SREDINE PRIORITET


Izvor: obrenovac.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 27.05.2021.
Акција уклањања дивљих депонија у месној заједници Дражевац

Foto:obrenovac.rs


U toku je akcija uklanjanja divljih deponija na prostoru mesne zajednice Draževac. U ovoj mesnoj zajednici na seoskom groblju, na inicijativu Saveta mesne zajednice, a u saradnji sa Gradskom opštinom Obrenovac i Javnim komunalnim preduzećem ”Obrenovac” biće postavljen kontejner za odlaganje komunalnog otpada.

Predsednik Saveta mesne zajednice Draževac Vlada Jovanović istakao je značaj ove akcije.

– Ovo je velika akcija, na ovom prostoru, u mesnoj zajednici Draževac, na groblju, na Baljevačkom putu nikada ranije nije bilo kontejnera. Zahvalio bih se Gradskoj opštini Obrenovac, Javnom komunalnom preduzeću ”Obrenovac” i posebno članu Veća opštine Obrenovac Ivanu Stojiću, koji nam je izašao u susret po svim pitanjima. Ovom prilikom apelujem na meštane da svo smeće odlažu u kontejnere, kako bi nam bilo čistije i kako bismo sačuvali selo – rekao je Jovanović.

On je istakao da u mesnoj zajednici Draževac na više lokacija ima divljih deponija, te da će se u narednom periodu raditi na uklanjanju nepropisno odlaganog komunalnog otpada.

– Imamo obećanje da narednih 5 dana, mašine neće napuštati teritoriju mesne zajednice Draževac, dok se sve deponije ne očiste, ne pokosi groblje, centar sela i ne očiste spomen ploče, te se nadam da će meštani čuvati životnu sredinu i da će nam selo u budućnosti biti čistije – naveo je Jovanović.

Član Veća opštine Obrenovac Ivan Stojić, ovom prilikom pohvalio je rad Saveta mesne zajednice Draževac koji se uključio u sprovođenje akcija Saveta za komunalni red opštine Obrenovac.

– Samo na lokaciji na kojoj se sada nalazimo, bilo je više od pet manjih deponija. U saradnji sa Javnim komunalnim preduzećem i Savetom mesne zajednice Draževac, mi smo obezbedili kontejner kako naši sugrađani ne bi više dolazili u situacije da prave deponije – rekao je Stojić.

Stojić je ovom prilikom apelovao na građane da komunalni otpad odlažu na propisan način i podsetio na kabaste subote, kada službe Javnog komunalnog preduzeća po pozivu građana dolaze i odnose smeće.

Kako ističe, važno je da građani shvate značaj očuvanja životne sredine i kako kaže umesto da se nadležni bave uklanjanjem divljih deponija, bilo bi bolje da su se meštani okupili kako bi otvorili novo igralište.

On je naglasio da će i Savet za komunalni red i dalje raditi na rešavanju komunalnih problema, te je pozvao sve sugrađane da preko viber aplikacije na broj telefona 062/302-518 priavljuju komunalne probleme zajednice.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE