Obrenovac, 27.11.2021

BEOGRADJANI BIRAJU VLAST U 17 OPŠTINA


Izvor: Tanjug,B92,Lokalne novine | Obrenovac, 09.03.2020.
Prema re─Źima predsednika Gradske izborne komisije Zorana Luki─ça, broj bira─Źa jo┼í nije ta─Źno utvr─Ĺen

Foto:Foto ilustracija, Izbori 2020. / Niške novine


O─Źekuje se da ─çe taj broj biti sli─Źan kao i na izborima za Skup┼ítinu grada Beograda 2018. godine, kada ih bilo oko 1,2 miliona.                             

Luki─ç je za Tanjug naveo da su za izbore za odbornike skup┼ítina beogradskih op┼ítina nadle┼żne op┼ítinske izborne komisije, a ne Gradska izborna komisija. 

 "Izbore ─çe sprovoditi op┼ítinske izborne komisije kojih na teritoriji grada Beogradu ima koliko i op┼ítina - 17. One su samostalne u svom radu i odlu─Źiva─çe o obrascima i svim ostalim stvarima, progla┼íavati rezultate i sprovoditi kompletne izbore za odbornike u beogradskim op┼ítinama", pojasnio je Luki─ç. 

 Rekao je da jo┼í nije utvr─Ĺen ta─Źan broj bira─Źa, ali je podsetio da je na pro┼ílim predsedni─Źkim izborima u Srbiji bilo oko 6,7 miliona bira─Źa, a na izborima za Skup┼ítinu grada Beograda oko 1,2 miliona. 

 "O─Źekujemo da i sada bude otprilike sli─Źan broj bira─Źa, pogotovo imaju─çi u vidu da je u poslednjih godinu dana izvr┼íeno zna─Źajnije a┼żuriranje bira─Źkih spiskova, kroz terenske i dubinske kontrole svih upisanih u jedinstveni bira─Źki spisak, tako da mislim da ─çe bira─Źki spisak sada biti najprecizniji i najta─Źniji", rekao je Luki─ç. 

 Govore─çi o op┼ítini Stari grad, gde vladaju─ça ve─çina bojkotuje predstoje─çe izbore, Luki─ç je rekao da izborna komisija te op┼ítine radi sasvim normalno, u punom kapacitetu. 

 "Oni su ve─ç prvog dana, iako su imali rok od tri dana, usvojili obrasce za kandidovanje, tako da o─Źekujemo da i tamo izbori budu sprovedeni u najboljem redu", dodao je Luki─ç.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE