Obrenovac, 25.01.2022

BORBA


Izvor: FoNet,Lokalne novine | Obrenovac, 02.06.2020.
SDS ide na lokalne izbore svugde gde skupi potpise

Foto:FoNet/Ognjen Stevanović


Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić izjavio je da je SDS dala odobrenje svim svojim odborima, koji u ovako kratkom roku mogu da ispune potrebne uslove, da izađu na lokalne izbore.

"Vračar svakako ima specifično mesto u istoriji borbe protiv ovakvih režima, pa bi pobeda na Vračaru bila značajna ne samo za Vračarce, već i za sve građane Srbije, jer je u prošlosti i pobeda na toj opštini bila najava velikih pobeda", rekao je Tadić za dnevni list "Danas".

Prema njegovim rečima, kada su u pitanju lokalni izbori kriterijum ne bi trebalo da budu samo izborni uslovi, već pre svega, motiv da se na svakom mestu gde je to moguće pokuša da napravi prostor slobode za građane koji na njemu žive.

"Izborni uslovi su presudni za republičke i predsedničke izbore, jer na tim izborima nam je potrebna jedna velika pobeda. Međutim, to što na tom nivou ne postoje uslovi ni za fer izbore, a kamoli za pobedu, ne sme biti izgovor za odustajanje od pokušaja malih pobeda od kojih zavisi život građana koji žive u tim sredinama", rekao je Tadić.

On je rekao da bojkotom parlamentarnih izbora osporavaju legitimitet lažnih izbora i autokratsku vlast na republičkom nivou koja će iz njih proizaći.

"Pored toga, zadržavamo jedinstvo opozicije koliko god je to moguće. Bojkot republičkih izbora je odgovor na Vučićevu nelegitimnu vlast, a izlazak na lokalne izbore je borba za to da ne ostavimo građane sasvim na cedilu u mestima u kojima žive, da sačuvamo stranačku infrastrukturu bez koje nema ni nastavka borbe i da se ne odričemo nijednog potencijalnog prostora slobode do trenutka kada ćemo moći da napravimo veliku pobedu", istakao je Tadić.

On je ocenio da svaka pobeda na lokalu povećava šanse da dođe i do te velike pobede čemu nas uči iskustvo devedesetih godina. "Zato smo sve vreme govorili da je neodgovorno da opozicija bojkotuje lokalne izbore", rekao je Tadić.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE