Obrenovac, 22.01.2022

1 OD 5 MILIONA PITA PROTIVNIKE


Izvor: N1,Lokalne novine | Obrenovac, 03.06.2020.
Šta vam smeta? Nadamo se ne ove pocepane patike

Foto:N1


"1 od 5 miliona" još nisu predali listu, ali aktivno sakupljaju potpise, putuju─çi u kampanji po gradovima širom Srbije gde razgovaraju s gra─Ĺanima, rekli su ─Źlanovi Valentina Rekovi─ç i Martin Be┼żinarevi─ç. Oni su naveli i da u kampanji trpe pritiske i upitali politi─Źke protivnike "šta im smeta".

Rekovi─ç je optu┼żila funkcionere Narodne stanke i DS da su ih posmatrali dok su prikupljali potpise u Novom Sadu i Aran─Ĺelovcu, i upitala ko iz SzS prati studente na putu do Zaje─Źara i posmatra ih u aktivnostima sa gra─Ĺanima.

"Šta im smeta, da li im smetaju mladi, novi ljudi u politici, da li im smeta što ─çemo da vratimo odgovornost? Nadam se da im ne smetaju ove pocepane patike, u kojima su studenti šetali i tokom protesta i tokom ovih 20.000 km koje smo proputovali u kampanji?", upitala je ona skinuvši jednu svoju patiku i pokazuju─çi je.

Upitana zašto ne prijavi pritiske, Rekovi─ç je rekla da ne ┼żele da prijave "nešto nekome ko ne radi ništa".

Govore─çi o napadu na Sergeja Trifunovi─ça, ona je rekla da je "1 od 5 miliona" taj napad osudio, ali da smatra da je to rezultat podela "koje prave i jedni i drugi".

"Pitamo ih zašto to radite, zašto vam smeta što ho─çemo da promenimo sistem? Neka im njihov bojkot", navela je.

Rekovi─ç je rekla da su "1 od 5 miliona" napravili listu, sakupi─çe potpise i preda─çe listu na vreme, isti─Źu─çi da oni jedini u ovom izbornom procesu imaju program.

Govore─çi o ─Źetvrtoj grani vlasti ─Źije uvo─Ĺenje predla┼żu, Rekovi─ç i Martin Be┼żinarevi─ç objasnili su da bi ona bila sistem nadzora nad ostale tri grane vlasti.

"Zakon mora da bude na prvom mestu. Neko mora da kontroliše da li se on poštuje. ─îetvrta grana stvara prostor najstru─Źnijima da nadgledaju procese. Zato nam treba ─Źetvrta grana, kao neka vrsta dvodomnog parlamenta, nacionalnog saveta gde sede stru─Źnjaci koji ─çe da blokiraju nepotrebne projekte, da oslobode pravosu─Ĺe od pritisaka...", ka┼żu.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE