Obrenovac, 25.01.2022

RIK PROGLASIO IZBORNU LISTU 'METLA'


Izvor: n1info.com,Lokalne novine | Obrenovac, 14.05.2020.
Republi─Źka izborna komisija (RIK) proglasila je Izbornu listu pokreta 'Metla 2020' za izbore za narodne poslanike koji ─çe biti odr┼żani 21. juna 2020. godine

Foto:Tanjug/Sava Radovanovi─ç


Izborna lista Pokreta "Metla 2020" proglašena je dan kasnije nego što je podneta, zato što je u me─Ĺuvremenu tra┼żeno još najmanje 128 nedostaju─çih pravno valjanih izjava bira─Źa, ─Źiji je nedostatak utvr─Ĺen na sino─çnoj sednici RIK-a.

Novih 128 potpisa bira─Źa trebalo je dostaviti najkasnije 48 sati od dostavljanja tog zaklju─Źka.

U obrazlo┼żenju odluke o proglašenju liste navedeno je da je je Pokret "Metla 2020" nedostaju─çe potpise podrške predao danas u 13.05 sati, ─Źime su se stekli uslovi za proglašenje liste.

Utvr─Ĺeno je i da ─çe ─Źlanovi proširenog sastava RIK-a iz Pokreta "Metla 2020" biti Boris Koš─çal, kao ─Źlan, i Zorica Simonovi─ç, kao zamenik ─Źlana.

RIK je kao "nedopušten" odbacio prigovor Vladimira Gvozdenovi─ça iz Šapca, koji se odnosio na Odluku o izmenama i dopunama uputstva za sprovo─Ĺenje izbora za narodne poslanike.

Prigovor, koji je odba─Źen, je sadr┼żao ocenu da je izmene i dopune donela Narodna skupština koja je raspuštena a da su njima ugro┼żena prava onih koji su prikupljali potpise za u─Źeš─çe na izborima pre proglašenja vanrednog stanja zbog epidemije koronavirusa.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE