Obrenovac, 25.01.2022

NOVA STRANKA I ZELENA STRANKA IZLAZE ZAJEDNO NA IZBORE


Izvor: N1,Lokalne novine | Obrenovac, 15.05.2020.
Nova stranka i Zelena stranka potpisale su koalicioni sporazum na zajednički nastup na predstojećim izborima, pod sloganom 'Nek maske padnu'

Foto:Printscreen


Nova stranka i Zelena stranka su na konferenciji za medije zvanično predstavile koalicioni sporazum pod nazivom "Nek maske padnu" uoči izbora koji nas očekuju 21. juna.

Predsednik Nove Zoran Živković rekao je za N1 da se nada da će se stovriti zdravstveni uslovi da se ne nose maske, ali da je poruka upućena "kvazipolitičarima koji iza tragikomičnih maski predstavljaju institucije".

"Sve je to jedna karikatura države i karikatura demokratije. I te maske koje nose (Aleksandar) Vučić, i (Ivica) Dačić, i (Aleksandar) Vulin i svi drugi oko njih, moraju da padnu i to mora da se uradi tako što ćemo započeti tu borbu. Ona ne može da se završi odjednom, ali u toj borbi su potrebne i šerpe i pištaljke, i svi vidovi protesta, ali i nastup na izborima. Jer bez toga nema promene vlasti", kazao je predsednik Nove stranke.

Govoreći o koalciji sa Zelenom strankom, Živković je kazao da moć sinergije može da se meri i brojevima, ali i emocijama ljudi. On je pozvao i druge partije koje se premišljaju da li da izađu na izbore i dodao da je spreman da se koalicija širi.

"Mislim da bi najgora vest za Vučića bila da mu neko kaže da su se svi iz opozicije dogovorili da izađu na izbore", istakao je Živković.

Goran Čabradi, predsednik Zelene stranke, rekao je da je razgovor sa Živkovićem obavljen brzo i bez mnogo uslovljavanja, istakavši da je to bio najprijatniji politički razgovor od kada je u politici.

"Nismo se bavili brojevima. Manje je bitno koliko ćemo osvojiti, mislim da je bitno da ponudimo jednu drugačiju viziju Srbije", rekao je Čabradi.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE