Obrenovac, 25.01.2022

OD RASPISIVANJA IZBORA NAJVIŠE PROSTORA DOBILA LISTA 'ZA NAŠU DECU'


Izvor: Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 15.03.2020.
REM: Izborna lista SNS ubedljivo najzastupljenija u predizbornom programu

Foto:Pixabay
Izborna lista "Aleksandar Vučić - Za našu decu" ubedljivo je bila najzastupljenija lista u predizbornom programu televizija sa nacionalnom frekvencijom u Srbiji u periodu od 4. do 8. marta, pokazuje Izveštaj Saveta Regulatornog tela za elektronske medije.

U prvom preseku izveštaja o nadzoru pružalaca medijskih usluga tokom predizborne kampanje navodi se da je na RTS 1 lista "Aleksandar Vučić - Za našu decu" bila zastupljena sa 31,85 odsto ukupnog predizbornog programa, stranke koje bojkotuju izbore i one čije liste nisu proglašene do 8. marta zastupljene su sa 15,58 odsto učešća, a lista Ivica Dačić - SPS - JS - Dragan Marković Palma sa 8,35 odsto učešća.

Analitičari i ostali učesnici kampanje zastupljeni su u predizbornom programu sa 42,55 odsto vremena.

U predizbornom programu centralne informativne emisije RTS 1, lista "Aleksandar Vučić - Za našu decu" zastupljena je sa 51,75 odsto učešća, sledi lista SPS - JS sa 10,32 odsto i stranke koje bojkotuju izbore, među kojima je i Savez za Srbiju, sa 10 odsto učešća.

Navodi se da je u predizbornom programu televizije Pink, najzastupljenija lista "Aleksandar Vučić - Za našu decu" sa 52,7 odsto učešća, slede analitičari i ostali učesnici kampanje sa 43,25 odsto, stranke čije izborne liste nisu proglašene do 8. marta sa 2,61 odsto učešća i lista Ivica Dačić - SPS - JS - Dragan Marković Palma sa 1,22 odsto učešća.

U centralnoj informativnoj emisiji TV Pink, lista "Aleksandar Vučić - Za našu decu" ima 86,3 odsto učešća u trajanju priloga, stranke čije liste nisu proglašene do 8. marta imaju 4,57 odsto učešća, lista Ivica Dačić - SPS - JS - Dragan Marković Palma dva odsto, a lista za lokalne izbore "Saša Paunović -Sigurno napred" zastupljena je sa 0,64 odsto učešća.

Izveštaj pokazuje da su u predizbornom programu televizije B92, analitičari i ostali učesnici kampanje zastupljeni sa 80 odsto učešća u prilozima, lista "Aleksandar Vučić - Za našu decu" sa 17,7 odsto, a lista SPS - JS sa 1,13 odsto.

Kada je u pitanju predizborni program na televiziji Prva, lista "Aleksandar Vučić - Za našu decu" zastupljena je sa 44,36 odsto učešća, analitičari i ostali učesnici kampanje sa 35,42 odsto, stranke čije liste nisu proglašene do 8. marta i one koje bojkotuju izbore sa 12,12 odsto, a lista Ivica Dačić - SPS - JS - Dragan Marković Palma sa 9,1 odsto.

U okviru predizbornog programa televizije Hepi, stranke čije izborne liste nisu proglašene do 8. marta zastupljene su sa 55,31 odsto učešća, analitičari i ostali učesnici kampanje sa 43,61 odsto, lista "Aleksandar Vučić - Za našu decu" sa 38,5 odsto, lista SPS - JS sa 3,84 odsto, a Savez za Srbiju koji bojkotuje izbore, sa 2,35 odsto.

Presekom je obuhvaćen i predizborni program televizije N1 koja nema nacionalnu frekvenciju, a u kom su stranke čije liste nisu proglašene do 8. marta i one koje bojkotoju izbore zastupljene sa 58,29 odsto učešća, od čega na Savez za Srbiju odlazi 27,12 odsto, slede analitičari i ostali učesnici kampanje sa 38,15 a lista "Aleksandar Vučić - Za našu decu" zastupljena je sa 2,16 odsto učešća.

Kompletan izveštaj objavljen je na internet stranici Regulatornog tela za elektronske medije - rem.rs.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE