Obrenovac, 03.07.2022

OBELEŽEN 75. ROÐENDAN BDP


Izvor: Novosti | Obrenovac, 22.02.2022.
Tradicionalna dodela godišnjih nagrada

Foto:Tanjug
BEOGRADSKO dramsko pozorište obeležilo je 75. rođendan tradicionalnom dodelom godišnjih nagrada, a donesena je i odluka da će Fond za stipendije BDP od sada nositi ime preminulog glumca Marka Živića.

Takođe je posle dve godine priprema, od sinoć sa emitovanjem programa počela i Televizija BDP, a plan je da se ostvari saradnja sa svim ateljeima u Srbiji, regionu i Evropi. Glavna nagrada "Tatjana Lukjanova" za višegodišnji doprinos pripala je Mileni Zupančič, a priznanje joj je uručila prošlogodišnja dobitnica Mirjana Karanović.

Specijalna nagrada za kolektivnu igru dodeljena je ansamblu predstave "Tiho teče Misisipi" Vladimira Tabaševića, u režiji Ivice Buljana.

Nagrađeni su Aleksandar Jovanović, Branka Katić, Vladan Milić, Vesna Čipčić, Dunja Stojanović, Jana Milosavljević, Mladen Sovilj, Miloš Petrović Trojpec, Milan Zarić, Nikola Malbaša i Vladimir Tabašević. Priznanje za umetničko ostvarenje, za najbolja ostvarenja članova ansambla kuće i gostujućih umetnika i autora u predstavama BDP pripalo je reditelju Veljku Mićunoviću za režiju predstave "Demokratija" Josifa Brodskog.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE