Obrenovac, 03.07.2022

IZLOŽBA ”OBRENOVAC U DANIMA BOMBARDOVANJA” U GALERIJI SKC OBRENOVAC


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 24.03.2022.
Izložene fotografije, građani će moći da pogledaju u galeriji Sportsko-kulturnog centra ”Obrenovac” do 8. aprila ove godine.

Foto:GO Obrenovac
U Sportsko  kulturnom centru Obrenovac  otvorena je izložba fotografija "Obrenovac u danima bombardovanja", a povodom 23-ogodišnjice bombardovanja tadašnje Savezne Republike Jugoslavije.

Postavka sadrži fotografije koje prikazuju Obrenovac u ruševinama, pogodjene objekte, vojne jedinice na položajima, kao i stanovništvo koje je tada bilo suočeno sa NATO agresijom. Ove fotografije treba da služe kao podsetnik za nezaborav onima koji su ova vremena preživeli, a generacijama koje su imale sreću da budu rođene posle ovih nemilih događaja, trebalo bi da budu opomena za budućnost.

Izložbu fotografija "Obrenovac u danima bombardovanja" pripremila je Komisija za kulturu GO Obrenovac u saradnji sa Javnim preduzećem Sportsko kulturni centar. Izložbu čine fotografije građana Obrenovca, fotografa Ljube Maričića, Nenada Radojčića, Miroslava Đuraševića, a za potrebe izložbe korišćen je video materijal Milenka Mijalkovića kao i arhivski materijal RTV Mag.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković podsetio je na zločine iz 1999. godine, kad je NATO bombardovao Saveznu Republiku Jugoslaviju.

– Ono što je u maju 1999. godine rađeno našoj državi združenim napadom 19 zemalja NATO pakta, nije urađeno ni jednoj zemlji na svetu. Mi kao mali grad, kao jedan deo Srbije, smo tu situaciju zajednički izneli na svojim leđima – rekao je Čučković.

Čučković je prilikom svog obraćanja, naglasio značaj mira i stabilnosti za život građana i takođe istakao uverenost da će Srbija na osnovu stečenog iskustva, uspeti u budućnosti da zadrži mir.

Izložene fotografije, građani će moći da pogledaju u galeriji Sportsko-kulturnog centra ”Obrenovac” do 8. aprila ove godine.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE