Obrenovac, 29.06.2022

PROMOCIJA KNJIGE ”SVITAC” DARINKE BJELICE


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 15.03.2022.
– Svitac je za mene, simbol svetlosti. Život nije samo lepota,on ima i drugu stranu. Svitac se samo pojavi i ode, ali se ponekad i vrati.

Foto:lokalnenovine.rs
 

Profesorka Darinka Bjelica promovisala je svoju zbirku pesama “Svitac” u biblioteci ”Vlada Aksentijević”  u Obrenovcu, koja je i izdavač.

Rođena Topličanka, koja je odrastala i stasala u Ratkovu u Vojvodini, a najveći deo svog života provela u Obrenovcu gde je radila kao profesor srpskog jezika i književnosti, 2012. godine objavila je svoj prvenac “Biljezi na putu” u izdanju “Obrenovačke hronike”.

Tri godine kasnije isti izdavač je objavio i njenu drugu knjigu, dnevničko-memoarske zapise “Zaustavi dan”.

O svojoj knjizi svitac Darinka Bjelica kaže:

– Svitac je za mene, simbol svetlosti. Život nije samo lepota,on ima i drugu stranu. Svitac se samo pojavi i ode, ali se ponekad i vrati.

Pesme su podeljene u nekoliko celina, nostalgične su i predstavljaju neku vrstu pesničke autobiografije.

– Pišem o svojim roditeljima, o svojoj Vojvodini, Pivi i Toplici, jer ja sam žena sa tri zavičaja. To sve je napravilo jedan neobičan splet i spoj u mom životu, koji me je odredio. U jednom delu izdvojila sam i svoje pesnike, na kraju ima i ljubavnih pesama – navela je Bjelica.

Direktor Biblioteke ”Vlada Aksentijević” Vukašin Ljuština naglasio je, da grad zaslužuje ovakvu zbirku pesama, pa je pozvao njene učenike da dođu u biblioteku i pročitaju sve ono što im je profesorka pripremala.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE