Obrenovac, 29.06.2022

ODRŽAN KONCERT ANSAMBLA “KRUNA“ U STUBLINAMA


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 13.03.2022.
Društvo broji 110 članova, imamo četiri grupe igrača, prvi ansambl, dva druga ansambla, dečiji ansambl i veterane. - rekao je Zoran Petković, umetnički direktor ANIP 'KRUNA' iz Stublina.

Foto:lokalnenovine.rs
Ansambl narodnih pesama i igara Kruna iz Stublina, posle duže pauze, održao je koncert u Domu kulture u Stublinama.

 Kroz pesmu i igru, prikazivanje tradicionalnih igara, predstavnici folklornog ansambla "Kruna' dočarali su bogatstvo narodog folklora, kreativne sposobnosti igrača i iznad svega umetničku kreativnost  samih koreografa.

Mnogobrojnoj publici su se predstavili svi ansambli Krune.

- Društvo broji 110 članova, imamo četiri grupe igrača, prvi ansambl, dva druga ansambla, dečiji ansambl i veterane. - rekao je Zoran Petković, umetnički direktor ANIP 'KRUNA' iz Stublina.

Čari folklora prelaze sa starijih na mladje, pa je u ANIP "Kruna" sve više mališana koji žele da savladaju sve lepote ove igre, ali i da sačuvaju duh kulture i tradicije.

- Upis traje 365 dana u godini, uvek mogu da nam se jave,odmah će biti upisani i počeće u odgovarajućoj grupi da igraju. Probe su utorkom,četvrtkom i nedeljom - rekao je Miloš Marković, generalni sekretar ANIP "Kruna'.

Pored ansambla 'Kruna' publici su se predstavili i KUD 'Stubline', gosti iz Višegrada, Sokolsko društvo 'Kralj Petar prvi oslobodilac', KUD 'Prva iskra Barič', KUD 'Tent', KUD 'Skela' i KUD "Jelek' iz Vranića.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE