Obrenovac, 24.06.2024

TOP PET


Izvor: B92/E-VOLUCIJA.COM/Lokalne novine | Obrenovac, 05.03.2023.
Ako volite The Last of Us uživaćete i u ovih pet serija

Foto:Profimedia


I iako sama serija, ali i video igra, nije klasični zombi naslov, sličnosti i poređenja su neizbežna.

The Last of Us je apsolutni hit na HBO-u i dokaz kako se ekranizacije video igara u pravom formatu i u pravim rukama znaju i te kako dobro realizovati. Međutim, sa porastom popularnosti ove serije kod brojnih gledalaca se javlja potreba za gledanjem i drugih naslova slične tematike, žanra, motiva i slično.

I iako su kreatori serije The Last of Us izbegavali reč "zombi", i iako sama serija, ali i video igra, nije klasični zombi naslov, sličnosti i poređenja su nezbježna. Zato će mnogima kao najsrodniji naslov na pamet pasti serija The Walking Dead.

No, tu je još nekoliko naslova koji su vredni pažnje, piše e-volucija.com.

Jericho

Jericho je američka televizijska serija žanra drama koja se emitovala na CBS-u od 2006. do 2008. godine. Glavni lik serije je Jake Green (Skeet Ulrich), koji se nakon petnaest godina vraća u svoj rodni grad Jericho, Kansas, nakon što je napustio grad zbog porodičnih problema.

Međutim, kad se vratio, svedoči nizu katastrofa koje su pogodile grad i celu zemlju, uključujući nuklearni napad na nekoliko američkih gradova. Jericho postaje jedno od retkih mesta u Sjedinjenim Državama gde se stanovnici bore za opstanak u novom, postapokaliptičnom svetu.

Radnja serije fokusira se na izazove s kojima se suočavaju likovi u Jerichu, uključujući problem nedostatka hrane, vode, struje i pravde. Takođe se bavi i međuljudskim odnosima i političkim sukobima, dok se grad pokušava ponovno izgraditi nakon katastrofe.

"Jericho" je bila popularna serija, ali je otkazana nakon samo dve sezone.

Z Nation

"Z Nation" je američka televizijska serija žanra horor-komedija koju je kreirao Karl Schaefer, a koja se emitovala na Syfyju od 2014. do 2018. godine. Serija prati grupu preživelih nakon što je virus pretvorio većinu stanovništva u zombije, te pokušava pronaći lek koji će spasiti čovečanstvo.

Glavni lik serije je zatvorenik Murphy (Keith Allan), koji je nakon eksperimentalne injekcije preživeo ugriz zombija i postao "hibrid". On postaje ključna osoba u potrazi za lekom, jer se ispostavlja da njegova krv može sprečiti ljude da postanu zombiji.

https://www.youtube.com/watch?v=LAZOyEp6lng

he Rain

"The Rain" je danska televizijska serija koja se prikazivala na Netflixu od 2018. do 2020. godine. Serija prati dvoje braće i njihove prijatelje dok pokušavaju preživeti u svetu uništenom smrtonosnim virusom koji se prenosi kišom.

Radnja serije započinje šest godina nakon početka epidemije koja je uništila skoro celu populaciju Skandinavije. Dvojica glavnih likova, Simone (Alba August) i Rasmus (Lucas Lynggaard Tønnesen), preživeli su u skloništu sa svojim ocem, koji im je dao smernice o pronalaženju sigurnog mesta koje bi ih moglo spasiti.

"The Rain" se bavi temama kao što su preživljavanje, porodične veze i moralni izbori u teškim okolnostima.

https://www.youtube.com/watch?v=st6r-8mLW_o

The Leftovers

The Leftovers je televizijska serija iz 2014. godine koja prati stanovnike malog grada Mapletona nakon što 2% svetske populacije iznenada nestane.

Serija se kroz svoje tri neverovatne sezone fokusira se na dva glavna lika: Kevina Garveyja (glumi ga Justin Theroux) i Noru Durst (glumi je Carrie Coon), dok se bore održati svoje privatne živote dok se suočavaju s egzistencijalnom devastacijom zbog svojih gubitaka i sveta oko njih.

Serija se fokusira na toliko dubokih i ličnih tema koje se mogu pronaći u velikim umetničkim djelima, uključujući život, smrt, depresiju, ljubav, smisao i postojanje. Serija majstorski hvata sve te teme.

See

See je američka akcijska naučno-fantastična televizijska serija koju je kreirao Steven Knight, a koju je producirao Apple TV+. Prva sezona serije je objavljena u novembru 2019. godine, a druga sezonu je premijerno prikazana u avgustu 2021. godine. Treća i ujedno poslednja sezona serije prikazana je 2022. godine.

Radnja serije smeštena je u postapokaliptični svet u kojem su ljudi izgubili sposobnost vida. Glavni lik serije je Baba Voss (Jason Momoa), vođa plemena koji su svi rođeni s tom posebnom sposobnošÄ‡u. Kada se pojavljuje žena s vidom, rođena kćer kralja (Hera Hilmar) koja traži sklonište, Baba Voss se mora boriti kako bi zaštitio svoje ljude i svoju porodicu.

Serija "See" poznata je po impresivnoj produkciji, uključujući spektakularne prizore i akcijske sekvence, a takođe postavlja zanimljiva filozofska pitanja o percepciji i ljudskoj prirodi.

https://www.youtube.com/watch?v=FLT3YUALJno

 

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE