Obrenovac, 15.07.2024

OVA SRPSKA GLUMICA SE PROSLAVILA U FILMOVIMA ZA ODRASLE


Izvor: Kurir.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 18.04.2023.
Znate je iz Žikine Dinastije i Boljeg života, a onda NASTAO PRAVI ŠOK!

Foto:Printscreen/Youtube


Šarmantnu glumicu Vanesu Ojdanić publika je upamtila po epizodnim ulogama, koje je igrala u omiljenim ostvarenjima domaće kinematografije, poput "Boljeg života", "Srećnih ljudi", "Porodičnog blaga", "Balkan ekspresa" i mnogih drugih.

U "Boljem životu" glumila Majkovićevu sekretaricu, koga je igrao Taško Načić, a u "Porodičnom blagu" imala je ulogu kandidatkinje za kelnericu, dok je u "Žikinoj dinastiji" igrala devojku iz tramvaja koju "love" Žika i Milan.

Velike uloge u filmovima za odrasle

Ona je, međutim, slavu sticala i u potpuno drugačijim ostvarenjima kinematografije, koji su sve samo ne porodični filmovi.

U periodu od 1982. do 1984. godine Vanesa je snimila čak šest filmova za odrasle u kojima, verovali ili ne, nije imala sporedne i epizodne uloge. Svoju karijeru započela je uz poneki film za odrasle, ali pod različitim pseudonimima.

Njena porno karijera, bila je vezana za Grčku, a publika ju je tada znala pod imenima Vanesa Danić, Vanesa Ozdanić ili Vanesa Damingu, dok su njeni najpopularniji erotski filmovi bili "Erotska strast", "Pohotne perverzije" i "Moji poljupci".

U javnosti šok i neverica

Kada je otkriveno da je glumila u grčkim erotskim filmova, mnogi su bili šokirani zbog tih saznanja, posebno jer smo je gledali u popularnim porodičnim serijama.

O njenom životu se generalno malo toga zna. U glumačkoj karijeri, koju je gradila u rodnoj zemlji nije ostvarila zapaženu ulogu u domaćoj kinematografiji, pa je uvek bila ispod radara javnosti i medija.

Na filmskom sajtu IMDB, na kojoj se može videti i podatak o filmu "Erotske strasti", koji je snimljen 1981. godine, vidi se da je poslednju ulogu imala 2012. godine u filmu "klip", a poslednja serija u kojoj je glumila je "Jelena" iz 2005. godine.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE