Obrenovac, 15.07.2024

50.000 GLEDALACA PREDSTAVE ZONA ZAMFIROVA


Izvor: Kurir.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 22.02.2023.
Ponovo se igra kultni mjuzikl, a evo ko su pozorišni ZONA I MANE

Foto:Printscreen


Nakon kraće pauze, u sredu 22. februara mjuzikl Zona Zamfirova, u režiji Kokana Mladenovića, ponovo je na repertoaru. Veliko nam je zadovoljstvo što ćemo te večeri proglasiti i nagraditi jubilarnog 50 000. gledaoca ove najnagrađivanije predstave Pozorišta na Terazijama.

Od februara 2023. godine, glumačkom ansamblu predstave pridružuju se Tanja Živković (Doka) i Elizabeta Đorevska (Kaliopa). Nakon višegodišnje pauze, Ivana Popović Ilijin ponovo će igrati ulogu Zone, a u prvim izvođenjima Mane će biti Aleksandar Vučković.

Premijera predstave bila je 2012. godine, i nakon samo par meseci izvođenja osvojila je čak 15 nagrada (na Sterijinom pozorju sedam, a na festivalu Dani komedije čak osam priznanja).

"Ova verzija nije romantična ljubavna priča. U njoj postoji vrlo jasan kastinski sukob dva sveta koji ne smeju da se mešaju, ne smeju da se spajaju. Krajem 19. veka južni delovi naše zemlje ulaze u sastav Srbije a obzirom na strane investicije, dolaze i prvi tajkuni, prvi prebogati ljudi, a Zona je ćerka upravo jednog od njih – Hadži Zamfira", kaže Kokan Mladenović, reditelj.

Autorski tim predstave čine Marko Grubić (kompozitor), Milan Nedeljković (dirigent), Mojca Horvat (koreograf), Tatjana Radišić (kostimograf) i Marija Kalabić (scenograf).

U predstavi igraju: Ivan Bosiljčić/Aleksandar Vučković, Ivana Popović Ilijin/Milena Živanović, Ivana Knežević, Slobodan Stefanović, Miloš Đorđević, Iva Stefanović, Miroljub Turajlija, Milan Antonić, Maja Noveljić, Vladan Savić, Ivan Zablaćanski, Ana Radivojević, Saša Joksimović, Jelena Arsić, kao i balet, hor i orkestar Pozorišta na Terazijama.

 

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE