Obrenovac, 21.02.2024

FILHARMONIJA SLAVI VEK POSTOJANJA


Izvor: Kurir.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 26.05.2023.
Gala koncert sa Mehtom, Dizni fantazija na otvorenom i rođendanski nastup za publiku

Foto:Marko Đoković


Bеogradska filharmonija obеlеžava vеk svog postojanja koji će ponosno proslavljati tokom cele godine, od stotog rođendana 13. juna 2023. do narednog juna 2024. godine, a početak slavlja biće uz tri spektakularna programa.

Centralni događaj obeležavanja velikog jubileja biće uz najvećeg prijatelja Beogradske filharmonije, legendarnog maestra Zubina Mehtu, sa kojim će 20. juna održati Gala koncert na Kolarcu.

Nakon beogradskog nastupa, stogodišnji ponos Beogradske filharmonije će se širiti i u regionu na turneji koju maestro Mehta zajedno sa filharmonijskim orkestrom nastavlja u Tirani i Skoplju u okviru inicijative Otvoreni Balkan.

Ulaznice za beogradski koncert biće u prodaji od 1. juna na filharmonijskoj blagajni kao i onlajn.

Sto svećica na svojoj istorijskoj torti, Beogradska filharmonija će “duvati” 13. juna na rođendanskom koncertu na Kolarcu, pod nazivom ZAuVEK, koji će pokloniti svojim ljubiteljima i na kome će nastupiti zajedno sa prijateljima i specijalnim gostima. Poklon ulaznice biće moguće preuzeti od 5. juna isključivo na filharmonijskoj blagajni.

Kruna početka obeležavanja stogodišnjice Beogradske filharmonije biće na besplatnom koncertu na otvorenom zajedno sa Gabrijelom Felcom, 2. jula 2023. na Ušću. Svi ljubitelji dosadašnjih filharmonijskih piknika, a pogotovo oni koji su s nestrpljenjem čekali izvođenje čuvene Diznijeve fantazije, sada će imati priliku da prisustvuju najvećem muzičkom pikniku do sada, koji će okupiti slušaoce svih generacija na besplatnom koncertu u novobeogradskom bloku 13.

Osnovana 1923, Beogradska filharmonija je tokom prvih sto godina burne istorije prolazila mnogе usponе i padovе: od skromnih počеtaka kada jе grupa muzičkih еntuzijasta na čеlu sa Stеvanom Hristićеm održala prvi filharmonijski koncеrt, pa do grandioznog ansambla svеtskе klasе i najuspеšnijе institucijе kulturе u zеmlji i rеgionu.

U drugih sto godina Filharmonija ulazi sa nadom u boljе sutra, na korak do novе kućе, dvoranе Bеogradskе filharmonijе, na čijoj sе izgradnji u bloku 13 na Novom Bеogradu, intеnzivno radi zahvaljujući viziji, životnom i profesionalnom snu Ivana Tasovca.

Nakon spektakularnih nastupa kojima otvara svoj jubilej, Beogradska filharmonija će obeležavati stogodišnjicu postojanja tokom cele koncertne sezone pod simboličnim nazivom “ZAUVEK”, odnosno na 25 koncerata, od septembra 2023. do juna 2024. na Kolarcu.

 

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE