Obrenovac, 29.06.2022

NOVI POGLED NA MATRIKS(VIDEO)


Izvor: Espreso/B92/Lokalne novine | Obrenovac, 02.12.2021.
Ako ste fan, nećete ostati ravnodušni

Foto:Printscreen/Youtube/Warner Bros. UK & Ireland


"Warner Bros" je objavio još jedan zagonetan novi pogled na povratak Lane Va─Źovski legendarnoj sagi o Matriksu, i iako u njoj nema mnogo novih snimaka, novi pregled na film je fascinantan i pametno stilski na─Źin da se povuku paralele sa pri─Źe koje su došle pre toga.

Novi trejler za "Matrix Resurrections" manje govori o tome šta mo┼żemo da o─Źekujemo od povratka u sajber prostor Matriksa, a više o tome šta zna─Źi to da sve izgleda tako poznato... sa samo malom razlikom.

Oh, i Kijanu Rivs zuri u ma─Źku... opet.

Na stranu poznate sajber ma─Źke, to je prili─Źno glatka i intrigantna sitnica. Preplitanje momenata iz novog filma sa sli─Źnim sekvencama iz prva tri filma ne poziva samo na stilske paralele izme─Ĺu "Resurrections" i njegovih prethodnika, vec╠ü nudi i fascinantno narativno pitanje.

S dobrim razlogom je naslovljen "Deja Vu", jer je trejler naglašen moduliranim, ponavljajuc╠üim redom poznatog dijaloga iz Triniti Keri En-Mos preuzetog iz originalnog filma: "Deja vu je obi─Źno kvar u Matriksu. To se dešava kada nešto promene", prenosi Gizmodo.

Nazad u originalnom Matriksu, Triniti je objašnjavala Niu da je crna ma─Źka koju je video kako prolazi pored njih u hotelu Lafajet bio pokazatelj da se šifra samog Matriksa ponovo ispisuje oko njih, što ukazuje da su agenti prisutni.

Ali izvla─Źenje za upotrebu ovde u "Resurrections" , posebno pošto smo pozvani da iskoristimo sve ove trenutke bliskosti u sva ─Źetiri filma, zapitamo se koliko se od onoga što c╠üemo videti u sledec╠üem filmu oslanjati na to da smo u stanju da odaberemo trenutke i ideje koje smo ranije videli i šta zna─Źi da se ponovo igraju u Matriksu sve ove godine kasnije.

Na kraju krajeva, Lana Va─Źovski zaista ┼żeli da gledamo dalje od površine ogledala koje se reflektuje na nas.

Koliko duboko ide ze─Źja rupa?

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE