Obrenovac, 08.05.2021

BEOGRADSKI FESTIVAL FOTOGRAFIJE


Izvor: nova.rs/Matija Jovandić/Lokalne novine | Obrenovac, 03.05.2021.
Autori iz 15 zemalja kod nas

Foto:Matej Milenković


Beogradski festival fotografije biće otvoren 8. maja od 18 sati grupnom izložbom u Kući legata i bioskopu Balkan, a posetioci će do 3. juna na 15 lokacija moći da vide radove oko 50 autora iz 15 zemalja, saopštili su organizatori.

U Kući legata će ljubitelji fotografije moći da vide postavku „Novi talenti“. Žiri koji čine Paulina Ana Galančak (predsednica TIFF kolektiva i fondacije, kustoskinja i fotografkinja), Mikiko Kikuta (umetnički direktor Šiogama fotografskog festivala u Mijagi i Setouči internacionalnog fotografskog festivala Takamatsu u Japanu), Fransesk Fabregas (fotograf i član Komiteta za promociju Nacionalnog plana za fotografiju), V. M. Hant (šampion fotografije, kolekcionar, kustos i predavač) i Branimir Karanović (fotograf i profesor fotografije) odabrao je najbolje radove iz Srbije i regiona koji će biti predstavljeni na ovoj izložbi.

Radove će izložiti Ljubov Rakšina iz Rusije (1. mesto), Maksim Matis iz Belgije (2. mesto) i Kristina Sergejeva iz Rusije (3. mesto), kao i Nađa Repman koja je dobila nagradu za najbolji domaći projekat.

Beogradski mesec fotografije predstaviće radove u oko 20 izložbenih celina, tako da će posetioci od 8. maja moći da posete i samostalne izložbe Dušana Kochola, Karoline Patos, Lorene Ros, Marije Ćalić, Mateja Milenkovića i Vladimir Živojinović će radove izložiti u Kući legata, a Stefani Pistel, Ines d’Ori, Ivan Blažev, Karsten Kronas, Klaus Pihler, „Made of Photos #2“, Milan Marković, Miloš Nešić, Miloš Tomić i Olac Vaskez u Bioskopu Balkan.

Beogradski mesec fotografije je prvi put organizovan 2016. godine. Organizacioni tim peto izdanje manifestacije posvetio je „svim ugroženima haosom izazvanim epidemijom kovida-19, onima koji više nisu sa nama, kao i svima koji se trude da nam učine život mogućim i lakšim“.

Festival je zasnovan na kvalitetu domaće fotografske scene, saradnji sa umetničkim fondacijama, muzejima, galerijama i svim inostranim kulturnim centrima i ambasadama u Beogradu, kao i kontaktima i saradnjama sa drugim međunarodnim manifestacijama koje pružaju šansu da srpski fotografi prezentuju svoje radove u inostranstvu, uz dovođenje stranih fotografa u Beograd, navode organizatori.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE