Obrenovac, 29.06.2022

KNJIGA SKUPLJA OD STANA U BEOGRADU


Izvor: Espreso/Agencije/Lokalne novine | Obrenovac, 03.06.2022.
Pašćete u nesvest kada vidite kolika je POČETNA CENA ovog izdanja

Foto:Profimedia


Prvo izdanje knjige "Hari Poter i kamen mudrosti", s ponekom štampanom greškom i autogramom autorke Dž.K. Rouling, ponudiće aukcijska kuća Christie's na privatnoj prodaji u Londonu. Početna cena dela iznosi 200.000 funti.

Izdanje koje se nudi na prodaju jedan je od 500 tvrdo ukoričenih primeraka knjige štampane 1997. godine. Trista ovih dela je poslato u knižare.

Knjiga koju prodaje aukcijska kuća Christie's u sklopu manifestacije "The Art of Literature: Loan and Selling Exhibition", spada u preostalih dvesto.

Stručnjak za štampane knjige i sukustos izložbe "The Art of Literature" Mark Viltšajer je Reutersu otkrio da se u "štampanju i opremi knjige potkralo nekoliko grešaka".

- Na poleđini, na primer, reč filozofi (philosophers), što je, naravno, ključna reč... pogrešno je napisana kao "philosphers", bez onoga drugog slova "o", a na stranici 53, na popisu predmeta koje učenici treba da ponesu sa sobom u Hogwarts, reči "jedan štapić" u tekstu su ponovljene dvaput.

Godine 1997. Rouling je još bila nepoznata i neetablirana spisateljica, a u međuvremenu je njena knjiga o čarobnom svetu veštica i čarobnjaka postala veliki hit u svetu, iznedrivši i nekoliko nastavaka, kao i ogromnu filmsku franšizu.

- Na mnogo načina, ova je knjiga fizička manifestacija čarobnog sećanja za mnoge ččitaoce i to je čini tako poželjnom - smatra Viltšajer, podsjećajući da će manifestacija "Art of Literature" za javnost biti otvorena od 7. do 15. juna.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE