Obrenovac, 18.06.2021

KLAVIRSKO NEBO


Izvor: nova.rs/Jelena Koprivica/Lokalne novine | Obrenovac, 07.06.2021.
Otvoren konkurs za regionalne kompozitore

Foto:Dizajn:Bratislav Milenković


Konkurs "Klavirsko nebo", četvrti po redu, otvoren je za sve kompozitore iz regiona, a rok za prijem radova je 15. avgust, saopštila je koncertna agencija i etiketa "Pop depresija" koja, uz podršku LP Dua, i organizuje tradicionalni konkurs.

Konkurs „Klavirsko nebo“ odigrava se pod sloganom „Nova regionalna indie-klasika“, a prethodnih godina ovaj javni poziv naišao je na ogromno interesovanje i umetnika i publike.

Do sada je, podsetimo, odabrano 44 novih klavirskih kompozicija, objavljen je CD, održan promotivni koncert u Centru za kulturu „Vlada Divljan“…

Ovogodišnji konkurs je otvoren za sve instrumente, a mogu da učestvuju svi koji su rođeni ili žive i rade u regionu – Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Makedoniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, sa ili bez formalnog muzičkog obrazovanja. 

O učesnika se očekuje da snime i pošalju svoje kompozicije na adresu popdepresija@gmail.com. U obzir dolaze kompozicije koje nisu zvanično objavljene i nastale u poslednje dve godina, a dužina je ograničena na sedam minuta.  

Nakon isteka roka konkursa organizatori će napraviti izbor kompozicija i na jesen kompilaciju objaviti digitalno, a možda i na nekom od nosača zvuka.

Podsetimom, u finalni izbor na prva dva konkursa ušle su kompozicije čiji su autori: Jovana Backović, Stefan Simonović, Milica Tegeltija i Luka Ignjatović, Svetlana Govorković (Monamie), Ilija Ludvig, Ljubičice, Milica Predolac, Andrej Negić, Marko Marić, Veljko Nenadić, Tijana Mićović, Marija Živanov, Jan Nemeček, Pavle Popov, Vladislav Rac, Dušan Gajić, Ana Ćurčin, Nenad Jovanović, Andy Pavlov, Ana Anastasov, Kosta Jevtić, Vladia Mikićević, Dejan Ilijić, Ah Ahilej, Ivana Đukić, Dimitrije Beljanski, Relja Ilić, Alina Mahleani, Nikoleta Radulović, Iva Damjanovski, Petar Pupić, Lady K, wb41, Branimir Norac, Srđan Marinković, Petar Stevanović, Sana Garić, Ivan Šaravanja i Milan Petrović.

Konkurs „Klavirsko nebo“ ima za cilj da predstavi autore 21. veka, koji su školovani na nasleđu Miloja Milojevića, Marka Tajčevića, Vasilija Mokranjca, Mihovila Logara, Stanojla Rajičića… a klavirsku muziku zavoleli uz Miloša Petrovića, Natašu Bogojević, Aleksandra Šandorova….

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE