Obrenovac, 29.06.2022

JUBILARNI 50. FEST


Izvor: N1 Beograd/Lokalne novine | Obrenovac, 10.01.2022.
U 12 bioskopskih sala u Beogradu od 25. februara

Foto:PROMO


Međunarodni filmski festival – FEST u ovoj godini doživljava svoje jubilarno 50. izdanje, i biće održan od 25. februara do 6. marta 2022. godine u Beogradu, u produkciji Centra beogradskih festivala. Slogan predstavljen na vizuelnom rešenju ovogodišenjeg festivala koji glasi „Novi hrabri svet“ , igra je rečima u odnosu na slogan prvog FEST-a održanog 1971. godine koji je glasio „Hrabri novi svet“.

Publici našeg najvećeg filmskog festivala će u okviru programa biti ponuđeno više od 80 premijernih filmova u različitim programskim selekcijama, a projekcije će biti priređene u 12 bioskopskih sala širom Beograda, piše FCS.

Veliko je zadovoljstvo organizatora što će na FEST-u biti prikazani filmovi koji su osvojili glavne nagrade na dva najznačajnija svetska festivala u Ššanu i Veneciji prošle godine – film Titan, rediteljke Žulije Dukorno, dobitnik je Zlatne palme u Ššanu, film Događaj (Happening), rediteljke Odri Divan, zaslužio je nagradu Zlatni lav za najbolji film na 78. Filmskom festival u Veneciji, saopšteno je.

Na otvaranju 50. FEST-a 25. februara u Ššombank dvorani, biće prikazan film Strahinja Banović, reditelja Stefana Arsenijevića. Ovo će biti srpska premijera ostvarenja koje je osvojilo brojne nagrade među kojima se ističe Ššristalni globus za najbolji film na prestižnom 55. Filmskom festivalu u Ššarlovim Varima, kao i nagrade za najboljeg glumca (Ibrahim Ššoma) i specijalno priznanje žirija za direktorku fotografije (Jelena Stanković) na istom festivalu.

Nagrada „Beogradski pobednik“ za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti biće dodeljena našim istaknutim filmskim stvaraocima – reditelju Emiru Ššusturici i glumcu Predragu Mikiju Manojloviću.

Povodom jubilarnog 50. izdanja našeg festivala, Pošte Srbije pripremaju kolekcionarski set poštanskih maraka za svaku deceniju postojanja FEST-a.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove koriŔćenja portala pročitajte OVDE