Obrenovac, 02.10.2023

DA LI ZNATE DA U SRBIJI POSTOJI KUĆA HOBITA?


Izvor: Espreso/Ana Gajičić/Lokalne novine | Obrenovac, 14.01.2022.
Mali odlomak iz Tolkinovog čuvenog romana, koji je prvobitno napisao svojoj deci za laku noć, uvešće vas u ovaj čarobni svet, a ubrzo ćete otkriti i zašto!

Foto:Ustupljena fotografija/Profimedia


Da li ste i vi verni obožavalac Tolkina i zaljubljenik u njegove ''priče za laku noć'' ? Njegovi očaravajući opisi predela okruga u kom žive Hobiti, mali ljudi, otprilike pola naše visine, a manji od bradatih patuljaka ? Ako jeste, onda ste na pravom mestu!

Mali odlomak iz Tolkinovog čuvenog romana, koji je prvobitno napisao svojoj deci, uvešće vas u ovaj čarobni svet, a ubrzo ćete otkriti i zašto!

Zar niste barem jednom pomislili: Što nemam njihovu kuću na samo jedan dan? Verovali, ili ne, vaš san može postati java, a mi vam otkrivamo i kako.

Saznali smo da je kuća Hobita u Srbiji!

Napravljena u formi kamena, kuća ima mahovinasti krov, ugrađen u padinu imaginarnog brda. Spoljašnjost kuće u potpunosti odgovara onoj sa filma i iz vaše mašte, dok ste čitali Hobita. Gomila cveća, zelenila, ukrasa i detalja oduševiće sve buduće posetioce.

A u svakoj bajci postoji i čarobnjak koji ju je napravio, pa tako i ovu našu.

Taj čarobnjak, koji će sve nas voditi na putovanje je Goran Srejić. Goran je, osim čarobnog Zabavnog parka Bora lavirint, čaroliju podigao na viši nivo, sagradivši hobitsku kuću i to usred Batočine. Kuća predstavlja arhitektonski model Tolkinovog sveta.

Ljubazna Marina Bogdanović uvodi nas u čarobni svet...

''Goran Srejić koji živi u Australiji, dobio je ideju da u Batočini, nadomak Kragujevca, sagradi igraonicu i lavirint kao poklon kraju odakle potiče. Želeo je da igraonica, kao i zabavni park, bude posebna, ni nalik i jednoj drugoj u Srbiji, koja će ostvariti dečje snove i u kojoj će deca imati osećaj da su u bajci", ispričala nam je ona.

Poznatom kragujevačkom umetniku, Nagibu Ismailoviću, ispričao je svoju ideju, koju je Nagib sproveo u delo. Sve vreme, vodio se verom u bajke, jer imaju posebnu moć nad decom. Ovaj umetnik budan sanja i umetnost živi. To je upravo i energija kojom je uspeo da pretoči svet mašte u stvarnost.

U narednih godinu dana, Nagib je sam sklapao igraonicu, deo po deo, projektovao i ručno pravio svaki detalj.

https://www.youtube.com/watch?v=DOvwABy2RU4

Igraonica je samo jedan deo Bora Lavirinta kao zabavnog parka.

"Za početak će u ponudi biti i 3 tramboline ukupne površine 1 800m2, lavirint površine oko 3ha sa stazom od 3,5km, 3 veće i 2 manje. Igraonice na naduvavanje koje su u potpunosti obezbeđene radi sigurnosti mališana, teren za mini golf sa 18 rupa sa preprekama i restoran koji uključuje igraonicu za najmlađe. Karta koja se bude kupovala biće na dnevnom nivou i uključivaće sve ove aktivnosti, tako da će posetioci moći da biraju prema svojim afinitetima gde će i koliko vremena provesti'', govori sagovornica Espresa.

Jedan momak je ovu atrakciju prepoznao kao nešto zaista nesvakidašnje u našoj zemlji, pa je odlučio da zaprosi devojku upravo ovde!

Želja im je bila da snime video, a njegova buduća verenica nije sanjala ni u najluđim snovima šta joj se sprema.

Kako je to izgledalo možete pogledati ovde:

https://www.youtube.com/watch?v=aJLUZFHZNXM

"Radujemo se što je baš ova priča otvorila jedno novo poglavlje za tvorce ove čarobnjake i mladencima želimo mnogo sreće i uspeha u životu. Nažalost, pandemija koronavirusa je takođe uticala i na radove na ovom projektu. Trenutno je zatvorena, ali je najavljeno gala otvaranje za april, a mi jedva čekamo da zavirimo u svet mašte i budemo glavni akteri Gospodara prstenova, barem na dan. Zabavni park će biti prava atrakcija, ne samo za meštane Batočine, već i čitave Srbije a i šire, jer je ovo jedinstvena atrakcija na čitavom Balkanu", zaključuje sagovornica.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE