Obrenovac, 21.02.2024

42. MEĐUNARODNI FESTIVAL UMETNIČKE MUZIKE U NOVOM SADU


Izvor: Espreso/Promo/Lokalne novine | Obrenovac, 18.10.2022.
Trajaće 8 dana, karte su već u prodaji

Foto:Samo Novi Sad


U Novom Sadu od 20. do 27. oktobra će biti održan 42. Međunarodni festival umetničke muzike “Novosadske muzičke svečanosti - Nomus 2022”.

Tokom osam dana ovogodišnjeg NOMUS-a, Novi Sad će poželeti dobrodošlicu uglednim ansamblima i solistima iz naše zemlje ali i iz još osam evropskih i svetskih zemalja.

Nomus će ponuditi publici i bogato orkestarsko i kamerno muziciranje, ali i tri drugačija programa scenske i savremene „world“ muzike. Programi će se odvijati u Sinagogi i u Srpskom narodnom pozorištu a karte su već u prodaji.

- Uvek je zadovolјstvo pričati o Nomusu, jer svake godine taj festival uspe da iznedri zaista kvalitetne umetničke sadržaje i da zadovolјi i najzahtevnije muzičke ukuse. Raduje nas što će osam dana u Novom Sadu muzika biti u centru pažnje i što će publika imati priliku da doživi ono najbolјe u umetničkoj muzici, ali i u pratećim sadržajima, odnosno interesantnim programima malo drugačijeg karaktera. Ugostićemo ansamble iz brojnih zemalјa i sve to dobija ove godine i poseban značaj, jer smo Evropska prestonica kulture. Tokom Nomusa bićemo i prestonica umetničke muzike, i veoma smo zadovolјni što takav program čini srž novosadske kulturne lične karte. Nomus je naš brend, nešto što stvarno vredi i pokazuje da istinski kao grad zavređujemo evropsku i svetsku pažnju na polјu kulture – istakao je član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić.

https://www.instagram.com/p/Cj0QfyfqEmr/?utm_source=ig_embed&ig_rid=161d5389-9274-45ae-80f1-6c612c83821d

Glavni i odgovorni urednik Festivala Milan Radulović zahvalio se Gradu Novom Sadu na pokrovitelјstvu i dugogodišnjoj podršci i najavio da će svojevrstan odjek ovogodišnjeg Nomusa biti fantastičan koncert početkom novembra i dodao da je za otvaranje priređen spektakl te je siguran da će publika poneti sa ovogodišnjeg NOMUS-a jake i pozitivne utiske.

Detalјne informacije o programu Nomusa mogu se pronaći na https://www.muzickaomladina.org/nomus/.

 

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE