Obrenovac, 29.06.2022

MARTOVSKI FESTIVAL


Izvor: N1/Beta/Lokalne novine | Obrenovac, 19.01.2022.
Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma krajem marta

Foto:N1


Martovski festival – Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma biće održan krajem marta i početkom aprila, a 17. januara ističe rok za prijavu.

Festival će, od 29. marta do 2. aprila, biti održan u Domu omladine Beograda, koji je organizator i izvršni producent ove manifestacije, objavio je Filmski centar Srbije (FCS).

Odbor Martovskog festivala raspisao je 8. novembra prošle godine konkurs za takmičarski program festivala, koji je otvoren do 17. januara 2022.

Prijave za selekciju domaćeg takmičarskog programa (dokumentarnog do 50 minuta, dokumentarnog preko 50 minuta, kratkog igranog, animiranog, eksperimentalnog filma i video arta) se vrše preko sajta www.martovski.rs.

Konkurs je otvoren i za autore i produkcije iz inostranstva, isključivo za prijavu kratkometražnih filmova i to u kategorijama - igrani, dokumentarni, animirani, eksperimentalni film i video art.

Prijava se vrši preko Filmfreeway platforme Martovskog festivala: https://filmfreeway.com/MARTOVSKI.

Konkurs važi za filmove proizvedene 2020. i kasnije, a producenti ili autori selektovanih filmova biće obavešteni najkasnije do 1. marta 2022. godine.

Tokom festivala, planirane su i brojni stručni programi za profesionalce i filmske entuzijaste, tribine i razgovori sa filmskim autorima i gostima festivala, naveo je FCS na svom sajtu.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE