Obrenovac, 29.06.2022

NJEGOVA MUZIKA JE VANVREMENSKA!


Izvor: Espreso/Telegraf/Lokalne novine | Obrenovac, 24.01.2022.
Ovo su HITOVI koji će nas SEĆATI na AKIJA

Foto:Dragan Kadić


Pevač i frontmen grupe "Parni valjak", Aki Rahimovski, preminuo je danas, 22. janura, u 67. godini, objavljeno je na zvaničnim stranicama benda.

Od zabavnih pa do ljubavnih pesama, sve su to hitovi uz koje su nastajale mnoge ljubavne priče, a njegovu muziku slušali su i slušaju i mladi i stari.

Rahimovski je stvorio mnoge hitove u svojoj karijeri, a njegova muzika bila je veliki deo naših života. U Parnom Valjku bio je od 1975. godine, a nakon pauze na scenu su se vratili 2005. godine na 30. godišnjicu osnivanja benda.

Aki je iza sebe ostavio brojne vanvremenske hitove poput "Prokleta nedelja", "Sve još miriše na nju", "Moja je pjesma lagana", "Jesan u meni", "Anđeli se dosađuju", "Dođi", "Zastave", "Ljubavna", kao mnogi drugih.

Aki Rahimovski s grupom Parni valjak osvojio je brojne nagrade, uključujući i 6 Porina za album "Buđenje" koji je objavljen 1993. godine. Ova je grupa 2015. godine primila "Nagradu Grada Zagreba" za zasluge u promovisanju društvenog života u gradu. Aki je i sam priznao da mu je ta nagrada uz Porin najdraža.

Aleksandar Aki Rahimovski rođen je u Nišu, ali se ubrzo sa porodicom preselio u Skoplje. Kako mu je otac bio muzički profesor, sa sedam godina je krenuo u muzičku školu, odsek klavir i pevanje.

Kao tinejdžer bio je član nekoliko sastava od kojih su neki grupe Vakuum, Krvna braća i Tor, sa kojom je nastupio na festivalu u Zagrebu 1975. godine. Iste godine upoznaje gitaristu i kompozitora Huseina Hasanefendića Husa i Juricu Pađena. U saradnji sa menadžerom Vladimirom Mihaljekom Mihom osnivaju prvu postavu Parnog valjka.

Aki Rahimovski se oduvek trudio da svoj privatan život drži u tajnosti. Ženio se dva puta. Iz prvog braka ima sina Kristijana, koji se kao slavni otac bavi muzikom. U drugom braku bio je sa Ingrid, a zajedno imaju ćerku Dinu. I pored toga što je ovaj brak trajao skoro četiri decenije, Aki se sa Ingrid nikada nije pojavio u javnosti, pa malo ko zna kako ona izgleda.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE