Obrenovac, 08.05.2021

ULIČNA KULTURA


Izvor: b92.net/Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 01.03.2020.
Okupiće najpoznatije predstavnike urbane muzičke scene...

Foto:depositphotos/bernardbodo


Ovogodišnji "2Hot4Stage" festival pod nazivom "Ulična kultura" okupiće najznačajnije umetnike ulične scene bivše SFRJ i Evrope na tri lokacije - 28. februara u Dorćol Platzu, 29. u BelExpo centru i 1. marta u Imago klubu.             

Tokom tri festivalska dana posetioci će moći da uživaju u plesnim takmičenjima i performansima, mini tattoo i berber konvencijama, edukativnim radionicama, umetničkim performansima, izložbi murala, ali i bazaru domaćih brendova. 

 Kako su najavili organizatori, kroz sve programe festival ističe važnost pojedinca za doprinos zajednici i odgovornost koju svaki umetnik ima, jer svojim radom i dobrim primerom utiče na publiku i mlade generacije. 

 Odgovoran stav Festivala prema brizi o okolini ogleda se i u saradnji sa Recan fondacijom za reciklažu. 

 Publika će moći da učestvuje u kreiranju figure "ghetto blastera" od limenki, koji predstavlja jedan od najprepoznatljivijih motiva Hip-hop subkulture, u okviru jedinstvenog ekološkog murala "Pixelate", kao i da odigra "XO magic box", repliku popularne iks-oks igrice za koju se koriste prazne limenke za reciklažu. 

 Pored toga, posetioce očekuje i zanimljivo glasanje "trap ili rap", u kojem će ubacivanjem praznih limenki u glasačku kutiju izabrati omiljeni muzički pravac. 

 Muzički program tokom festivala okupio je najpoznatije predstavnike urbane muzičke scene, među kojima su Struka, WhoSee, Ajs Nigrutin, Smoke Mardeljano, Mikri Maus, Bigru & Paja Kratak, Mee-High-Low, Rahmanee, Bege Fank, White city soul. 

 Zahvaljujući saradnji "2Hot4Stage" festa i Recan fondacije, "Ulična kultura" će imati humanitarni karakter, jer će novčana sredstva prikupljena od sakupljenih limenki za reciklažu donirati Milanu Gimišu, koji boluje od tumora na mozgu. 

 "2Hot4Stage" je udruženje za promociju Hip-hop i urbane ulične kulture koje postoji u Beogradu već 13 godina.                                    

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE