Obrenovac, 28.07.2021

MILJENIK DOMAĆE PUBLIKE NA KOLARCU


Izvor: B92,Lokalne novine | Obrenovac, 02.10.2019.
Najuspešniji srpski pijanista ponovo sa Filharmonijom

Foto:Beogradska filharmonija/Marko Đoković
Najuspešniji srpski pijanista internacionalne reputacije Aleksandar Madžar ponovo nastupa sa Beogradskom filharmonijom u petak 4. oktobra na Kolarcu (20č). Pod upravom dirigenta Kristijana Mandeala izvešće Betovenov Klavirski koncert br. 4, a na programu su još dela Šuberta i Prokofjeva.

Ovim koncertom počinje ciklus “Betoven virtuoz” koji se bavi kompozitorovim neprikosnovenim solističkim veštinama. Betoven je bio jedan od najvećih pijanista svog vremena, izvrsno je svirao violinu, a znao je da svira i violončelo.

Miljenik domaće publike Aleksandar Madžar pravi je izbor za otvaranje ciklusa koji u fokusu ima solistički sjaj. U okviru svoje bogate i raznovrsne karijere, Madžar redovno nastupa širom sveta, a sa Beogradskom filharmonijom nakon nekoliko godina pauze. Izvešće Četvrti klavirski koncert, danas jedan od glavnih favorita pijanističke literature, koji je sam Betoven premijerno izveo.

Pored toga što se često izvodi i snima, Klavirski koncert br. 4 se smatra jednim od centralnih ostvarenja ovog žanra, a njegov drugi stav među najlepšim u literaturi. Ovu kompoziciju uokviruju odlomci Šubertove scenske muzike „Rozamunda“ i Sedma simfonija Prokofjeva.

Sto ulaznica za stajanje biće u prodaji sat pre početka koncerta, odnosno od 19 časova na blagajni Kolarca.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE