Obrenovac, 11.05.2021

VEČE BAROKA U FILHARMONIJI


Izvor: Telegraf.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 07.02.2020.
Koncert iz ciklusa #Betoven na lajni

Foto:Marko Đoković
Neobičan iskorak u baroknu epohu napraviće Beogradska filharmonija večeras, od 20 časova, na Kolarcu. Predstaviće se "majstor baroka", violinista Bernhard Fork i to u dve uloge - predvodiće orkestar i svirati zajedno sa filharmoničarima dela Baha, Vivaldija, Rebela i Skarlatija.

Ne samo što će zvučati drugačije, koncert Beogradske filharmonije će izgledati neobično uz mnogo manje muzičara na bini nego obično. Na mestu koncert-majstora biće Bernhard Fork sa koga će predvoditi orkestar od samo 29 muzičara. Ovaj vrsni specijalista za barokni period, član Akademije za staru muziku u Berlinu, pasionirano je zainteresovan za istorijsku praksu muzičkog izvođenja.

Barokna gudala

Violinista je doneo i nekoliko baroknih gudala koje će koristiti filharmoničari kako bi putovanje u daleku epohu bilo još ubedljivije.

Ovaj koncert pripada ciklusu #Betoven na lajni, posvećen istorijskim i društvenim okolnostima koje imaju veze sa Betovenovim životom i potpuno je u znaku baroknog repertoara. Iako velikih majstora ove epohe više nije bilo među živima u godini Betovenovog rođenja (1770), njihova dela su se izvodila i proučavala. Današnjim rečnikom, ta muzika se slušala dok je Betoven stasavao.

Sto ulaznica za stajanje biće u prodaji sat vremena uoči koncerta, odnosno od 19 časova na blagajni Kolarca.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE