Obrenovac, 11.05.2021

JEDAN OD NAJBOLJIH SVOJE GENERACIJE


Izvor: Mondo.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 08.02.2020.
Fantastični ruski pijanista Denis Kožuhin prvi put nastupa u Beogradu

Foto:Printscreen
Nakon uspešno održanih koncerata prestižnih pijanista Luke Debarga, Arkadij Volodosa, Jevgenija Sudbina, Elizabet Leonskaje, Andreja Gugnina i Borisa Berezovskog, Piano Land i Kolarčeva zadužbina predstavljaju nastavak koncertnog serijala u okviru "Steinway&Sons" koncertne sezone 2019/2020 zadržavajući početni koncept da publici u Velikoj dvorani predstave eminentna imena svetskog pijanizma kao i da promovišu Steinway & Sons instrument, jedinstven po svojoj izuzetnosti kvaliteta.

Treći koncert će beogradskoj publici premijerno predstaviti ruskog pijanistu Denisa Kožuhina, jednog od ekskluzivnih umetnika Steinway Artist liste, koji svoju pripadnost renomiranom brendu objašnjava sledećim rečima - "Svaki klavir ima svoju jedinstvenu i posebnu melodiju. To je glas kojim pijanisti komuniciarju sa svetom".

Denis Kožuhin će se predstaviti 22. februara 2020. u Velikoj sali Kolarčeve zadužbine sa početkom u 20h svirajući Betovena, Šuberta, Griga i Ravela. Ulaznice su u prodaji na biletarnici Kolarčeve zadužbine, po ceni od 1.600, 1.800 i 2.000 dinara.

Denis Kožuhin se etablirao kao jedan od najvećih pijanista svoje generacije i poslednjih 10 godina neprestano nastupa u svim vodećim koncertnim dvoranama širom sveta. Pijanista opčinjavajuće i fascinantne interpretacije, besprekorne tehnike, pijanističke zrelosti sa osećajem forme i jedinstvenim prefinjenim senzibilitetom velikih majstora pijanizma, samo je deo hvalospeva koje kritičari o njemu pišu.

Kožuhin poseduje redak i poseban dar stvaranja neposredne i upečatljive emotivne veze sa publikom, koja potvrđuje brojne uspešne nastupe u najvećim svetskim salama a posebno se izdvajaju recitalske serije u Concertgebouw Amsterdam, Konzerthaus Beč, Philharmonie u Kelnu, Wigmore Hall u Londonu.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE