Obrenovac, 13.05.2021

LUKSUZNI POČETAK KAMPANJE ZA BFI


Izvor: B92/Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 08.10.2019.
Izložba Roba Vudkoksa u Narodnom muzeju u Beogradu

Foto:Depositphotos
Izložba poznatog modnog i umetničkog fotografa Roba Vudkoksa biće otvorena 7. novembra u Narodnom muzeju u Beogradu, a taj događaj označava početak kampanje 17. beogradskog festivala igre (BFI) za koji je vizuelni identitet kreirao upravo ovaj američki fotograf, najavljeno je iz BFI.

Vudkoks živi na relaciji Los Anđeles, Njujork i Meksiko Siti. Svoj talenat za fotografiju demonstrira sa strašću koja je neupitna i zarazna. Radi za brojne poznate i ekskluzivne modne brendove, potpisao je na stotine stranica različitih modnih časopisa u Severnoj i Južnoj Americi, i izlagao svoje fotografije u 25 svetskih metropola.

Takođe, ovaj umetnik često producira projekte koji podižu svest o različitim gorućim društvenim temama, drži radionice i podučava mlade širom sveta. Vudkoks je tokom poslednjih meseci za Beogradski festival igre, koji se naredne godine odvija pod sloganom "Čista senzacija", pripremio nekoliko zanimljivijih foto-instalacija koje će tokom narednih meseci najavljivati program jednog od najvažnijih evropskih festivala umetničke igre, kako u domaćim, tako i u inostranim medijima.

Sama izložba predstavlja kompilaciju radova iz nekoliko različitih faza, ali sa zajedničkom temom koja u fokus stavlja lepotu i posebnost ljudskog tela. Izložbu fotografija Roba Vudkoksa zajednički pripremaju Beogradski festival igre i Narodni muzej u Beogradu, a umetnik će boraviti u Beogradu početkom novembra kako bi kreirao nekoliko radova s mladim igračima iz Srbije i predstavio svoja dela beogradskoj publici.

Glavni program 17. beogradskog festivala igre donosi produkcije iz Francuske, SAD, Kanade, Argentine, Nemačke, Brazila, Belgije, Italije, Holandije, Hrvatske, Izraela i Španije, i to od 21. marta do 12. aprila, 2020. godine.

Pored izložbi i majstorskih kurseva, festivalu prethode Dani igre u Kinoteci u januaru 2020. godine, ali i gostovanje prvaka i solista Njujork siti baleta u Novom Sadu i Beogradu s fantastičnim repertoarom Žorža Balanšina, Džeroma Robinsa i Kristofera Vildona. Ulaznice se mogu kupiti na sajtu Beogradskog festivala igre.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE