Obrenovac, 11.05.2021

BEOGRADSKI FESTIVAL MUZIČKIH FILMOVA


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 20.10.2019.
Pol Makartni, Majkl Džekson, Čet Bejker i drugi...

Foto:Depositphotos
Čet Bejker, Čak Beri, Majkl Džekson, Džo Stramer, Pol Makartni, Kleš... našli su se među "akterima" igranih i dokumentarnih filmova 4. paralelnih vizija - festivala muzičkog filma koji se od 30. oktobra do 3. novembra održava u Art bioskopu Kolarac, u okviru Kolarčeve zadužbine.

Jedinstvena selekcija igranih i dokumentarnih muzičkih filmova donosi deset celovečernjih naslova i nekoliko kratkih ostvarenja. Među igranim filmovima je onaj poslednjim danima džez legende Četa Bejkera "Moje ludo srce", koji će i otvoriti festival, kao i romantična muzička drama, čiji je lajtmotiv muzika kultnog britanskog sastava Kleš "London Town", koji će zatvoriti festival, a u okviru dana posvećenog obeležavanju četiri decenije legendarnog pank rok albuma "London Calling" sastava Kleš.

Dokumentarni filmovi donose biografije umetnika i bendova, ali ne beže ni od analize gorke strane industrije zabave i pop kulture, tako će publika imati priliku da na velikom platnu pogleda priču o kontroverznim segmentima života Majkla Džeksona "Napuštajući nedođiju" 1 i 2, nagrađenu prestižnim Emijem za 2019. Paralelno, tu su i biografije jednog od pionira rokenrola Čaka Berija "Chuck Berry", zatim australijskog benda Goubitvins "The Go Betweens - Baš ovde", kao i odličan dokumentarac sa igranim elementima o španskim danima frontmena grupe Kleš, Džoa Stramera "Joe Strummer on the Run".

Takođe deo ovogodišnjeg programa su i fenomenološki prikazi liverpulskog Kavern kluba "Cavern club" za koji se tvrdi da je kumovao uspehu legendarnih Buba - Bitlsa, kao i prekookeanska priča o pola veka najpoznatijeg rok magazina svih vremena "The Rolling Stone - Priče sa ivice" 1 i 2.

Tim povodom biće organizovan i tribine na temu: "Gde su se otkotrljali rok magazini". Projekcije su svakog dana od 18.30 i 20.30 časova, a karte po ceni 250 dinaradostupne su na blagajni Kolarčeve zadužbine.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE